. Ma Elemér napja van.
Új vagy használt mobiltelefont vegyek a gyereknek?
2023-11-23 09:27:03
Új vagy használt mobiltelefont vegyek a gyereknek?

Új vagy használt mobiltelefont vegyek a gyereknek?

Sok új és használt mobiltelefon közül választhatunk

 

Az okostelefonok piacán ma már számos gyártó számtalan modellje elérhető. Gyakorlatilag minden igényt kielégít a kínálat. Elérhető az egészen kezdő szintű készülékektől egészen a legújabb innovációt tartalmazó prémium kategóriás darabokig minden.

 

És akkor még ott van az a rengeteg használt telefon is, melyek nagy része azért kerül leselejtezésre, mert sokan mindig a legújabb, legmodernebb, leggyorsabb termékekre pályáznak. Így viszont a korábbi generációk új esélyt kaphatnak, például első okostelefonként egy gyermek kezében. Ha tovább olvasod, látni fogod, hogy ilyen esetben miért lehet érdemes elsőre egy használt modellt vásárolni.

 

Gazdaságos megoldás

 

Egy új készülék a jellemzően magasabb ára miatt nem mindenki számára megfizethető. Ezzel szemben egy használthoz már akár sokkal kedvezőbb áron is hozzá lehet jutni. A gyerekek számára nem lesz annyira lényeges, hogy a legújabb technológiák esetleg hiányoznak belőle. Ez tehát egy remek alternatíva azon szülők számára, akik nem engedhetik meg maguknak a legújabb és legjobb telefonokat.

 

Kisebb kockázat

 

Sajnos egy gyerek még nem minden esetben tud annyira vigyázni a dolgaira (így az okostelefonjára sem), mint egy felnőtt. Ezért megtörténhet, hogy elveszíti vagy épp betöri a képernyőjét. Ez egy új készülék esetén sokkal nagyobb anyagi kárt jelenthet, mint egy használt darab esetén. Így kisebb lehet a veszteség, egyúttal könnyebb is a pótlás.

 

Fenntarthatóbb

 

Az elektronikai eszközök rohamtempóban fejlődnek. Nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó évente hozza ki az új, fejlettebb okostelefonját. Viszont, ha mindenki csak az új termékeket vásárolja, az a fogyasztói társadalom folyamatos növekedését jelenti, ami egyúttal növekvő környezetterheléssel is jár.

 

Ezzel szemben az újrahasznosítás, az előző generációs modellek tovább működtetése egyenes út a fenntarthatóbb életmód felé. Mivel ezek továbbra is teljes értékű készülékek, így túl nagy luxus lenne környezetvédelmi szempontból, ha nem használnánk tovább őket.

 

Korlátozottan elérhető funkciók

 

Az okostelefonok mindig újabb és újabb funkciókat tartalmaznak. Ezek viszont egy gyerek számára nem lesznek annyira fontosak. A használt készülékek nem is rendelkeznek ezekkel az új lehetőségekkel. Ez azonban olykor inkább előny, mintsem hátrány. Így ezek nem vonják el a fiatalok figyelmét attól, hogy szépen lassan és fokozatosan beletanuljanak az okostelefonok világába.

 

A fentiekből jól látszik, hogy először miért érdemes használt telefont venned a gyereknek. Teljesen elég lesz számára az is, amit így kapsz, nem kell mindenáron a legújabb modelleket hajszolni!

További híreink
A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
Puskás Katalin nem mellesleg Novák Katalin rokona.
2024-02-26 12:34:46, Hírek, Színes Bővebben
Rákay Philip szerint az elmúlt 34 év magyar filmtermésének 70 százaléka kuka
A hatmilliárdból forgatott Petőfi-film producerének elege van abból, hogy „a filmszakma állandóan görbe tükröt akar tartani a magyarok elé”.
2024-02-24 13:57:08, Hírek, Színes Bővebben
A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
Denke Lajos és felesége emléktábláját nem könnyű megtalálni a Visegrádi-hegységben, talán ezért sem tűnt fel húsz évig senkinek sem, hogy a feliratozásban a Pilisi Parker...
2024-02-20 15:17:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokszor nehéz eldönteni, milyen telefont is válasszunk. Ha összehasonlítjuk az adatokat, gyakran kiderül, hogy...
Bővebben >>