. Ma Emma napja van.
Új nyomvonalú út épül Gyömrő elkerülése érdekében
2016-06-01 21:28:43
Új nyomvonalú út épül Gyömrő elkerülése érdekében

Új nyomvonalú út épül Gyömrő elkerülése érdekében

Megjelent a közbeszerzési eljárás az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakasza tervezésére és kivitelezésére kedden, eredményes eljárás esetén az év végén megkezdődhetnek a 44,3 kilométer hosszú út kivitelezési munkálatai - tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az MTI-t. 

 

A kivitelezés hazai központi költségvetési források felhasználásával valósul meg.
    

A közlemény hangsúlyozza: mivel a 4. számú főút az Alföld első számú közlekedési tengelye, kiemelt fontosságú, hogy a települések elkerülésével és a jelenlegi kétszer egysávos út kétszer kétsávos gyorsforgalmi úttá átépítésével elkészüljön az M4 gyorsforgalmi út.
    

A NIF Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából több ütemben valósítja meg a Szolnok megyei jogú város jobb elérhetőségét szolgáló gyorsforgalmi úti kapcsolatot.
    

A kivitelezést két szakaszban végzik: Üllő-Albertirsa között közel 30 kilométer hosszúságban, illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 kilométeren. 
    

A beruházás során a meglévő kétszer egysávos szakaszokat kétszer kétsávosra bővítik Albertirsa, Ceglédbercel határán és Ceglédbercel, Cegléd közigazgatási területén. 
    

A meglévő kétszer kétsávos utat felújítják Ceglédbercel után. Új nyomvonalú út épül közel 29 kilométeren Üllő, Gyömrő, Péteri, Gomba, Monor, Monorierdő, Pilis és Albertirsa elkerülése érdekében. 
    

Az útszakaszon 9 különszintű forgalmi csomópont, 3 új felüljáró és 15 új aluljáró épül. Komplex pihenő épül Cigányszéknél és egy egyszerű pihenő Pilisnél. 
    

A kétszer kétsávos szakaszon óránként 110 kilométeres sebességgel lehet majd közlekedni - tájékoztatott a NIF.


MTI

Utoljára frissítve: 2016-06-01 23:13:59

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>