. Ma Márk napja van.
Új generációs digitális pénzügyi szolgáltatók
2021-11-24 14:06:26
Új generációs digitális pénzügyi szolgáltatók

Új generációs digitális pénzügyi szolgáltatók

A pénzügyi piac sem kivétel ez alól. A hagyományos pénzügyi szolgáltatók, a bankok mellett megjelentek a fintech szolgáltatók, amelyek a legújabb, innovatív technológiákat alkalmazzák annak érdekében, hogy magas ügyfélélményt biztosítsanak a pénzügyi szolgáltatások területén.

 

A fintech térnyerése

 

A számítógépes technológia használata a pénzügyi szektorban már mintegy 50 éves múltra tekint vissza, hiszen a bankok körülbelül ennyi idővel ezelőtt teremtették meg a modern digitális bankolás alapjait. Ennek eredménye a pénzügyi technológiákra épülő fintech (Financial Technologies) iparág megszületése. Szorosabb értelemben azonban a fintech nagyon is új jelenség, ami az internet térnyerésével indult a hagyományos iparágakkal szemben.

 

Megjelentek az intenzív startup-ok, amelyek a pénzügyi szolgáltatásokat kezdték a hagyományostól eltérően, másképp, újszerűen értékesíteni. A bankokhoz mérten kisebb, ezért rugalmasabb és gyorsabb fintech cégek gyorsabban tudták hasznosítani a technológia kínálta előnyöket. Ezen cégek térnyerését napjainkra már EU-s pénzforgalmi irányelv (PSD2) is segíti, így a bankok vezető szerepe egyre inkább csorbulni látszik annak ellenére, hogy a bizalom még mindig a pénzügyek egyik legerősebb mozgatórugója.

 

A jövő valószínűleg az innovatív bankok és a fintech cégek kooperációja lesz, nagy adag automatizáltsággal. 

 

Pénzügyi forradalom zajlik

 

A pénzügyek kezelése a legtöbb cég számára teher, stresszforrás, amelyet a fintech cégek felismertek, és ennek megreformálását tűzték ki feladatul. Olyan innovatív rendszereket dolgoztak és dolgoznak ki folyamatosan, amelynek segítségével időt és pénzt spórolhatnak a cégek. A FlexiBill a digitális faktoring úttörőjeként jelent meg a magyar piacon, és nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, mint a pénzügyek forradalmát, gyors, kiszámítható költségű és magas ügyfélélményt nyújtó finanszírozási szolgáltatás nyújtását.

 

Ráadásul mindezt úgy, hogy a teljes folyamat, vagyis a minősítés, elbírálás, szerződéskötés, folyósítás 100%-ban online történik.

 

A digitális faktoringról dióhéjban

 

A digitális faktoring egy olyan finanszírozási forma, amelynek során a szolgáltatást igénybevevő cégek egy gombnyomásra a pénzükhöz juthatnak azáltal, hogy a faktoring cég megfinanszírozza aktív, ám hosszú fizetési határidejű számláikat. Röviden megfogalmazva a faktor megveszi a vele szerződésben álló cégek számláit, így azok azonnal készpénzre válthatók. Ezáltal likviditásuk, cash flow-juk nem szab gátat a növekedésnek.

Utoljára frissítve: 2021-11-25 18:07:34

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>