. Ma Márk napja van.
Tovább húzódik Gyenes Levente méltatlansági ügye
2016-12-09 09:28:21
Tovább húzódik  Gyenes Levente méltatlansági ügye

Tovább húzódik Gyenes Levente méltatlansági ügye

Képen: Gyenes Levente


Az MNO-nak nyilatkozó Varga Ernő, a település jegyzőjének tájékoztatása szerint formai hibát ejtett a Pest Megyei Kormányhivatal (PMKH) a Gyenes Leventével, Gyömrő idén tavasszal jogerősen elítélt polgármesterével szemben benyújtott méltatlansági keresetlevelében, ezért az ellene indított bírósági eljárás karácsonyig is elhúzódhat.


A lap kérdésére a jegyző azt válaszolta, hogy a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság (BKKMB) a polgármestert minderről írásban tájékoztatta, valamint arról is, hogy a kormányhivatal november végén újra az igazságszolgáltatáshoz fordult. Így a hatályos törvények szerint a bíróság rendelkezésére álló 30 napos döntési határidő meghosszabbodott. Mivel a kormányhivatal november 24-i dátummal adta be a kijavított keresetlevelet, így a döntés várhatóan már csak karácsony után, a két ünnep között vagy az új év első napjaiban születhet meg.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal törvényességi felügyeleti osztálya nem erősítette meg a fentieket az MNO-nak. "Kérelmünket a BKKMB nemperes eljárásban, három hivatásos bíróból álló tanácsban tárgyalja, az indítvány elbírálhatóságának nincs jogszabályi akadálya, az eljárás még folyamatban van" - írták a portál megkeresésére.


Gyenest még áprilisban ítélte a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalásért és magánokirat-hamisításért. Megelőzendő a törvény által ilyenkor előírt méltatlansági eljárást, Gyenes lemondott, így időközi polgármester-választást írt ki a Helyi Választási Bizottság. Az augusztus 28-i megmérettetésen a szavazatok 76%-át szerezte meg az elítélt politikus, így ismét elfoglalta városházi irodáját.


A megválasztása után a törvény szerint 30 nap állt rendelkezésére, hogy ismét lemondjon, de ezt nem tette meg, majd a gyömrői képviselő-testület a közelmúltban bizalmat szavazott a polgármesternekMindezek után bírósághoz fordult a Pest Megyei Kormányhivatal.


GYH

Utoljára frissítve: 2016-12-09 22:07:21

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>