. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Több a rendőr Pest megyében is
2014-09-30 21:27:33
Több a rendőr Pest megyében is

Több a rendőr Pest megyében is

Immáron az egész ország területére kiterjed az az intézkedés, amely több hónapon keresztül öt megyében biztosította a közterületeken a 24 órás rendőri jelenlétet. A program végrehajtása során a tervezett szolgálatos állományon felül, túlóra terhére végeznek járőrözést a helyi rendőrök. 


A program 2014. július 1-jétől vált országossá. Pozitív hatásai szinte azonnal érezhetőek voltak. A bűnügyi és közbiztonsági helyzet folyamatos elemzését követően a Monori Rendőrkapitányság illetékességi területén a nap 24 órájában minden településen megjelennek a rend őrei. A rendőrkapitányságok és a körzeti megbízottak munkáját szükség esetén a Készenléti Rendőrség munkatársai segítik. 

 

A szolgálat egy részét gyalogosan teljesítik a rendőrök, így közvetlenebb kapcsolatba kerülhetnek a települések lakosaival, jobban megismerhetik a helyiek problémáit, javítva ezzel a rendőrség és az állampolgárok közötti kapcsolatot. A lakosság részéről érkező visszajelzések alapján a fokozott rendőri jelenlét rendkívül hasznosnak bizonyul. Az elmúlt évek intézkedési kultúraváltásának része, hogy a rendőrök párbeszédet folytatnak a lakossággal, együttműködnek a települések önkormányzataival, civil szervezeteivel, az oktatási intézmények vezetőivel, valamint az egyházak képviselőivel. A rendőrök a munkába bevonják a helyi polgárőröket is.

 

A közterületi jelenlét jelentősen javítja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét és hatékony fellépést tesz lehetővé a helyben jelentkező problémákkal szemben.   

 

A Monori Rendőrkapitányság illetékességi területén a közterületen elkövetett bűncselekmények és a közlekedési balesetek száma jelentősen csökkent.

 

A 19 megyés program keretében a rendőrök több olyan személyt fogtak el, akiknek valamely hatóság a körözését rendelte el.

 

Monori Rendőrkapitányság

Gyömrői Hírhatár

 

 

 

 

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>