. Ma Melinda napja van.
Tizedáron adott el egy önkormányzati telket a JIÉ – Itt a bizonyíték!
2022-11-11 17:14:45
Tizedáron adott el egy önkormányzati telket a JIÉ – Itt a bizonyíték!

Tizedáron adott el egy önkormányzati telket a JIÉ – Itt a bizonyíték!

A Gyömrői Önkormányzat honlapján ma is fellelhető egy 2018. szeptember 24-én megtartott testületi ülési jegyzőkönyve. Ebben az áll, hogy a Mezey Attila vezette önkormányzat idejében 28 millió 875 ezer Forintra értékeltek egy 6000 négyzetméteres ipari hasznosítású, önkormányzati telket.

 

Két évvel később, a Jó Itt Élni (JIÉ) képviselői - az azóta előzetesbe került Gyenes Levente vezetésével - már csak 2 millió 495 ezer Forintért adta el ugyanezt a telket.

 

 

A PIACI ÁR TÖREDÉKÉÉRT TÖRTÉNT MEG AZ ADÁSVÉTEL

 

Az ipari telek elkótyavetyélésnek furcsaságairól lapunk korábban több cikkben is beszámolt, ugyanakkor újdonság, hogy az ominózus telek piaci árára eddig nem volt kezünkben bizonyíték.

 

Ebből kiderül, hogy Mezey Attila, korábbi polgármester idején az akkori képviselők tisztában voltak vele, hogy egy 6000 nm-es ipari telek tényleges értéke különösen jelentős, így ennek okán hagyták jóvá a közel 30 milliós értéket. Azonban a tényleges adásvételre ekkor nem került sor.

Később – a vásárló nagy örömére, és az önkormányzat kasszájának bánatára –, 2019-ben újraválasztották Gyenes Leventét. A régi-új polgármester lelkiismeretfurdalás nélkül nyújtotta be elfogadásra a javaslatot, hogy az önkormányzat a 6000 négyzetméteres telket nem egész két és félmillió forintért adja el. A benyújtott előterjesztést a JIÉ képviselői csont nélkül támogatták.


 

PIACI ÁR HELYETT PIACI ASZFALTOZÁS

 

A Daráló-Aprító Kft. neve nem ismeretlen olvasóink előtt, ugyanis ugyanez a cég volt az, mely 15 millió forintért volt hajlandó a piac körüli fantomparkoló martaszfalttal való borítására. Az aszfaltozott parkolónak azonban se híre – se hamva, mint ahogy azt a piacra látogató helyiek tapasztalhatják.

 

BOTRÁNYOS ÜGYEK SOROZATA A JIÉ-S KÉPVISELŐK KÖRÜL

 

Polgármesterük letartóztatása óta sorra dőlnek ki a hátrahagyott csontvázak a Jó Itt Élni csapat háza táján, melyekről – így a napalemebalhéról, de a Gyenes elleni nyomozásban való érintettségről -  lapunk számos cikkben beszámolt. A legújabb botrányok immáron nem csak a polgármester, hanem a Jó Itt Élni-t képviselők felelősségét is felvetik.

További híreink
Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
A Momentum politikusa Hajnal Gabriella fenyegető levele ellenére hozta nyilvánosságra az információt.
2022-11-18 18:12:52, Hírek, Aktuális Bővebben
Jó Itt Élni-s vállalkozó nyerte az önkormányzat idei legnagyobb beruházását
A várost irányító Jó Itt Élni közösség egyik tagjának, Király Lajosnak a cége nyerte el bruttó 171 millió forintért a Pataki Ferenc lakótelep víz és csatorna ellátására k...
2022-11-14 11:07:02, Hírek, Aktuális Bővebben
A Jó Itt Élni elnöke megerősítette a Hírhatár értesüléseit
Fergetegeset ment a hétvégén a Jó Itt Élni (JIÉ) szűk közösségnek az azonos nevű Facebook-csoportban elérhető közleménye, melyet kommentelni nem, csak lájkolni lehetett.
2022-11-08 11:19:04, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kendermagolaj nem keverendő össze a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő kannabisz-, vagy más néven CBD o...
Bővebben >>