. Ma Auguszta napja van.
TELGISZ - 2013 őszi események
2013-11-12 22:14:48
TELGISZ - 2013 őszi események

TELGISZ - 2013 őszi események

FUTÓVERSENY


A tavalyi nagy sikerű verseny után a környezetvédelmet és az egészséges életet népszerűsítő I –Run futóverseny volt a második szeptemberi hétvége kiemelkedő eseménye. Az eseményre amatőr futók és családok nevezhettek minimum 5-10 kgpapírhulladékkal. A Török Réka testnevelő tanárunk vezette csapatban Zsombok Péter, Varga László, Kovács Szilvia, Szőke Károly, Lakóczi Ádám mérettette meg magát és képviselte iskolánkat.


KÉPGALÉRIA>

 

"KRIMIT TUD?"

A a "Beugró" c. országosan ismert, népszerű televíziós szórakoztató műsor mintájára, ám mégiscsak komoly témákban és üzenettel, küldetéssel jött létre tavalyelőtt a "Krimit Tud?" című, megyei bűnmegelőzési vetélkedő. A PMRFK (az ORFK támogatásával) középiskolásoknak szervezett nívós programja ez. Immár harmadik alkalommal kaptunk meghívót erre. A korábbi évek sikerein felbuzdulva, ezúttal is egy helyi válogatóversenyen próbálhatták ki tudásukat, humorukat diákjaink. A háromfős csapatok legjobbja (jó hangulatú versenyt követően) jogot szerzett a megyei versenyen való részvételre, amely november végén kerül megrendezésre. Gyömrőt a Balázs Tibor, Csizmarik Zoltán, Berzi Bálint összetételű trió képviselheti majd.

 

FÉKLÁMPA

Közlekedésrendészeti, baleset –megelőzési verseny színhelye volt iskolánk egy keddi napon, kora délután. A Pest Megyei Rendőr –főkapitánysággal és a helyi őrsparancsnoksággal való szorosabb együttműködés, az iskolarendőr-program és az intézményünkben Belügyi-rendészeti ismeretek címmel megjelenő képzés elmélyítése, gyakorlati oldala jelent meg ezen a rendezvényen is. Diákjaink egy akadálypályát teljesítettek kerékpárral: a –helyszínen közreműködő szakemberek szerint –egyszerűnek mondható pálya okozott nehézségeket és mulatságos pillanatokat egyaránt. De sok ügyes diák teljesítette jól. A legjobban Harangozó Tamás (9A), a verseny győztese lett ezzel.

 

SZAVALÓGÁLA

Hankó István születésének 80., halálának 10. évfordulóján, szavalóversenyen emlékeztek rá a nevét viselő művészeti központban régi tanítványai, pályatársai, tisztelői és az alkalomból meghirdetett iskolai szavalóversenyek győztesei.

A gimnázium színeiben Garbien Lilla (11A) és Seres Alexa (9A) lépett fel a gálaműsorban. Felkészítő tanáraik: Bíró Mária, Temesy Klára.

 

ÖTVENHAT

" (...) ….megéreztük mind, a történelem apró pillanatát. Hogy valami új és nagyszerű történik most velünk. Hogy részesei vagyunk, nemcsak sodródunk. A hazánk ismét szabad lesz és ehhez mi is hozzáadhatunk valamit. Ez a mi forradalmunk. A mi történelmünk. (...)

"Ötvenhat kitépett lap" címmel iskolánk adta a városi műsort az '56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére, az 57. évfordulón. A darab egy egyfelvonásos, zenés dráma volt, diákjaink és vendégszereplők közreműködésével. Egy elveszettnek hitt, de mégis fennmaradt napló története… Azokról a napokról, arról a csodálatos 13 napról, mely megrengette a világot, Magyarországot. Egy hétköznapi ember élete, egy hétköznapinak egyáltalán nem mondható szituációban: a történelem sodrában... Pillanatképek a forradalomról. A történelemről, melynek alakítójává vált. A történelemről, ami nem az igazságról szól… "Én ezt adom az utókornak ajándékba és örökségül." Szereplők: Tóth Gergő, Gáll Zoltán, Szőke Mariann, Mihalusz Balázs (WSÁI, Gyömrő Színház "Csemetekert"), Garbien Lilla, Seres Alexa, Vágvölgyi Fanni, Erdős Veronika, Szőke Károly, Dömök Norbert, Kiss Nóra, Takács Teréz. Közreműködött: Takács Gábor –ének (Gyömrő Színház), Beregi Viktória –ének, Kovács Szilvia –ének, Kertész Ákos –gitár (Bp., Belvárosi Tanoda diákja), Kele Kristóf –basszusgitár, Kiss Márk Bence –dob, Tóth -Pál Tamás –billentyűs hangszerek. Írta: Forgács Attila. Zene: Veörös László. rendezte: Kardos Mónika, Forgács Attila.

A darab megrendezése és bemutatása kapcsán szereplésükért, önzetlen segítségükért köszönetünket fejezzük ki az alábbiaknak: Hankó István Művelődési Központ vezetése, munkatársai, Gyömrő Színház, a Gyömrő Színház Csemetekert színtársulat, Mihalusz Zoltán, Pálné Gábor Éva, Kovács István, Rácz Rege, Gazsó Imre, Ádám László, Seres Ginetta, Beliczky Ildikó, Kádár-Petró Gábor.

 

GÓLYANAP

Az "avatásra váró" kilencedikes diákok már előzetesen kaptak feladatot: a környezetvédelem témájának szentelt tematikus plakátjaikkal készültek és öltözetben vonultak fel a városközpontban. Zenés- játékos feladatok szerepeltek a tanítás nélküli Gólyanapon iskolánk programjában. A "megpróbáltatások" részét ügyességi feladatok, tánc, saját műsor jelentették, beleértve az osztályfőnök próbatételét is... Az esemény zárásaként természetesen tejes jogú Telgisz-polgárrá fogadtuk őket. A vidám hangulat és a napsütés, a programok mellett bemutatásra került  iskolánk reklámfilmje is, amely a legnagyobb fájlmegosztó csatornán is elérhető, megnézhető.

Itt.

 

NYÍLT NAP

A Teleki László Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola várja az érdeklődő szülőket és nyolcadikos tanulókat 2013. november 13-án, illetve november 21-én 8 óra 30-tól a gimnázium I. emeletén. A gimnázium működéséről tartott rövid előadás után különböző tanórákat tekinthetnek meg. A november 13-i nyílt napon egy rendkívüli szülői értekezletre is várjuk vendégeinket: Richolm Tibor tanulásmódszertani tréner és Schweizer Szilvia pszichológusnő tartanak előadást a leggyakoribb tanulási problémákról, a legfontosabb szempontokról az iskolaválasztásban Az előadások után lehetőségük lesz az előadóknak kérdéseket feltenni, illetve találkozhatnak a gimnázium tanáraival, akik szívesen körbevezetik Önöket az épületben. Szeretettel várjuk a kedves Szülőket és leendő Diákjainkat, érdeklődő vendégeinket!

 

BÖNGÉSZŐ

 

Hírek, beszámolók eseményeinkről és aktualitások iskolánk honlapján ("Nézz be hozzánk!" menüben) folyamatosan követhetők. Itt olvashatnak, tekinthetik meg a képes beszámolókat (pl. a Teleki örökségünk c. kiállításról a tájházban, beszámolót a telgiszesek olaszországi útjáról, a szeptemberi papírgyűjtésről többek között). A honlapról letölthető prezentáció bemutatja iskolánk felépítését, a felvételiző diákok teendőit, a felvételi eljárást, az iskola elérhetőségeit.

www.telgisz.hu

 

Forgács A.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-11-12 22:19:25

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>