. Ma György napja van.
Tavaszi veszélyek: besurranó és egyéb tolvajlás
2014-04-17 22:27:09
Tavaszi veszélyek: besurranó és egyéb tolvajlás

Tavaszi veszélyek: besurranó és egyéb tolvajlás

A Monori Rendőrkapitányság 2014. évben is kiemelt ügyként kezeli a baleset- és bűnmegelőzési tevékenységet.

 

A tavaszi időszakban számos, erre az évszakra jellemző baleset és bűncselekmény fordulhat elő, ezért igyekszünk felhívni lakosaink figyelmét ezek veszélyeire.

 

Tavasszal a legtöbb ember már szívesen tölti szabadidejét a természetben, kertben, szívesen tesznek hosszabb – rövidebb sétákat, túrákat.

 

Érdemes azonban kiemelnünk, hogy amíg Önök a szabadban tevékenykednek, addig könnyedén válhatnak bűncselekmény áldozatává.

 

Amíg a kertben tevékenykednek, soha ne hagyják nyitva az ajtót, mert egy perc is elég ahhoz, hogy illetéktelenek az elöl hagyott értékeket eltulajdonítsák. Sajnos sok esetben a nyitott ajtó csalogatóan hat.

 

Maglódon egy családi ház építés alatt álló kerítésén jutott be ismeretlen tettes a telekre 2014. április 4-én, ahonnan az építéshez használt, őrizetlenül hagyott szerszámokat vitt el. 

Az elkövető a nyitva hagyott bejárati ajtón keresztül a házba is bejutott, ahonnan műszaki cikkeket és sportcipőt tulajdonított el.

 

Ha átszaladnak valamelyik szomszédhoz, vagy sétálni mennek, mindig zárják az ajtókat, ablakokat!

Hívják fel idősebb rokonaik figyelmét is a veszélyekre, hogy soha ne feledkezzenek meg a biztonságról.

 

A kerítésen átmaszva jutott be egy vecsési házba 2014. március 26-án a délelőtti órákban egy ismeretlen tettes, aki a lakásba könnyedén bejutott a nyitott ajtón keresztül és az épületből 2 darab laptopot tulajdonított el.

 

Üllő egyik családi házába 2014. március 31-én az éjszakai órákban úgy jutott be ismeretlen tettes, hogy a ház nyitva felejtett spájzablakához létrát támasztott. A házban alvók csak reggel vettek észre a bűncselekmény elkövetését és azzal szembesültek, hogy a tettes az előszobában letett táskából pénzt tulajdonított el.

 

Készítsék fel gyermekeiket is a veszélyekre!

Ismételjék át a kerékpáros közlekedés szabályait, figyelmeztessék őket arra, hogy a melegebb idő miatt levetett kabátra, pulóverre vigyázzanak, abban értéket ne hagyjanak, az iskolában mindig tartsák szem előtt az értékeiket, és lehetőleg ne vigyenek magukkal nagy értékű telefont, műszaki cikket, karórát.

 

Monort Monorierdővel összekötő mellékúton 2014. április 16-án a délelőtti órákban egy gyermeket sodort el egy arra járó személygépkocsi. A sérültet a mentők kórházba szállították. A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

 

Bevásárláskor ne felejtsék a gépkocsi utasterében a jó idő miatt levetett kabátjukat, értékeiket.

Ha kerékpárral közlekednek, minden esetben zárják le, akkor is, ha csak egy apróságért ugranak be a boltba.

 

Pilis, Káva úton 2014. április 2-án egy hölgy kerékpárját az ott lévő áruház parkolójából tulajdonította el ismeretlen tettes az idő alatt, amíg a sértett a bevásárlást végezte.

 

Monorierdőn, az orvosi rendelő elől 2014. március 12-én ugyancsak egy hölgy biciklijét vitték el, aki néhány percig hagyta csak őrizetlenül a kerékpárját.

 

A Húsvéti Ünnepek alatt se feledkezzenek meg a biztonságról!

 

-Magyarországon az ittas vezetők száma a Húsvéti Ünnepek alatt megnövekszik, ezért a rendőrség minden évben fokozott ellenőrzésekkel készül az ünnepekre. Ne vezessenek, ha szeszesitalt fogyasztottak!

-Ha elutaznak az ünnepek alatt, ne felejtsék el az ajtókat, ablakokat zárni, a riasztó berendezéseket bekapcsolni és a szomszédokat kérjék meg, hogy figyeljenek a házukra.

Adják meg telefonszámukat a szomszédoknak baj esetére!

-Lehetőleg húsvét idején se engedjenek be idegeneket a lakásukba, ez idő alatt is óvják értékeiket!

 

Monori Rendőrkapitányság

Fotó: police.hu

Utoljára frissítve: 2014-04-17 22:57:11

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>