. Ma Emma napja van.
Szeptemberben nulla forint családi pótlék jön
2017-08-07 21:04:55
Szeptemberben nulla forint családi pótlék jön

Szeptemberben nulla forint családi pótlék jön

A képviselő szerint ugyanis Rétvári Bencének, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárának dupla családi pótlékról szóló bejelentése "szimpla átverés", hiszen valójában arról van szó, hogy a szeptemberi családi pótlékot utalják át augusztusban, azonban így a magyar családok szeptemberben "nulla forintot" kapnak. Szerinte Rétvári Bencének le kellene mondania.
    

Bangóné Borbély Ildikó arra szólította fel a kormányt, ne hozza olyan helyzetbe a családokat, hogy szeptemberben hiába várják a családi pótlékot, mert ez az összeg sokaknak a létfenntartást jelenti.
    

Közölte: ha a kormány nem fizeti ki a plusz egyhavi juttatást, erről személyesen kezdeményez törvénymódosítást az Országgyűlésben, emellett az MSZP szeptemberben újra beadja majd a családi pótlék emeléséről szóló javaslatát.
    

Hangsúlyozta: az MSZP-kormány volt az egyetlen, amely 2002 és 2005 között minden évben, iskolakezdés előtt plusz egyhavi családi pótlékot fizetett, 2006-ban pedig duplájára emelte ezt a juttatást. Ezzel szemben - folytatta - az Orbán-kormány nyolcadik éve nem hajlandó emelni a családi pótlékot, amely 40 százalékot vesztett reálértéken, amióta a Fidesz-KDNP kormányoz.
    

Rétvári Bence július végén jelentette be, hogy augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre. Az államtitkár közlése szerint mivel sok családnak fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják. Így augusztusban a családok kétszer, a hónap elején és a hónap végén is kapnak családi pótlékot, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket időben meg tudják venni - mondta.

 

MTI
    

Utoljára frissítve: 2017-08-07 21:07:25

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>