. Ma Szabina napja van.
Szennyvíziszap szagát hozza a szél Gyömrő felől
2013-12-09 08:45:00
Szennyvíziszap szagát hozza a szél Gyömrő felől

Szennyvíziszap szagát hozza a szél Gyömrő felől

Hetek óta érezhető az orrfacsaró bűz Maglódon, Gyömrőn a Liget lakópark környékén, Üllőn és Vecsésen is, amikor Gyömrő irányból fúj a szél. Gyömrőn és a jó néhány szomszédos településen jelentkező bűzre van magyarázat. Egész egyszerűen arról van szó, hogy a szennyvíztisztításból visszamaradt iszapot autókra pakolják, a szántóföldekre viszik, és ott szétterítik.

 

A kellemetlen és erőteljes bűzt árasztó szennyvíziszap a gyömrői földekre kerül a város szélén lévő szennyvíztisztítóból. A Kommunál Plusz 

Kft. szállítja a földekre a szennyvíziszapot. Tavasszal engedély nélkül terített szennyvíziszapot gyömrői területekre a Kommunál Plusz Kft, ezért a hatóság bírsággal sújtotta a céget. A cég ugyanis magánterületekre, engedély nélkül, ellenőrizetlen mennyiségben terített kezeletlen szennyvíziszapot, olyan földekre is melynek tulajdonosai nem járultak hozzá.


A képen látható területre az utóbbi hetekben kétszer is terítésre került nagy mennyisében szennyvíziszap. A terület belvizes terület. Esőzés és hóolvadás esetés a képen látható földek víz alatt állnak. A terület jelenleg a Rákosmezeje Zrt. tulajdona.

 

A rendszámnélküli teherautók a szennyezett folyadéktól átáztatott úton hordják a külterületi földekre a szennyvíziszapot.


A cég azóta a Növény és Talajvédelmi Hivataltól olyan területre is kért és kapott engedélyt szennyvíziszap terítésére, mely csapadékos időszakban belvíz lepte terület. Ez pedig tilos, mert a szennyeződés bekerülhet a talajvízbe, valamint átfolyás is lehet más földekre.

 

 

 

 

A képen elterülő területre a cég engedélyt kapott a Növény és Talajvédelmi Hivataltól szennyvíziszap terítésre. Tavasszal amerre a szem ellát, szennyvíziszap fogja borítani az egész környéket.

 

Elképesztő dolgok zajlanak a zöldhatóságnál, és megdöbbentő, hogy a rendszerváltás óta ez az első olyan kormány, amelyben nincs önálló tárcája a környezetvédelemnek, ám ezt az alacsony szintű képviseletet is tovább gyengítik. Ezek után nem lehet kétséges, hogy nincs is megfelelő ember a megfelelő feladatra. A környezetvédelmi hatóság botrányhős főigazgatója Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin védelmezése a növekvő botrányok ellenére, akinek szakirányú tapasztalata nincs, gyanús ügyei viszont annál inkább, amiről az atlatszo.hu illetve a hvg is cikkezett.

 

GYH

 

 

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-12-09 08:46:19

További híreink
Titkolózással sért törvényt az önkormányzat
Hiába fordultunk a gyömrői önkormányzathoz közérdekű adatigényléssel, kérésünkre nem kaptunk választ. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy az elmúlt egy évben milyen új szerző...
2020-12-17 13:25:41, Hírek, Aktuális Bővebben
Mélyponton a hazai albérletpiac
Előző cikkünkben beszámoltunk arról, hogyan alakult a gyömrői ingatlanpiac idén és mi lesz várható a jövőt illetően. Most a főváros és agglomerációjának albérletpiacát ve...
2020-12-16 09:59:57, Hírek, Aktuális Bővebben
Hogyan alakult a gyömrői ingatlanpiac idén és mi várható?
Cikkünkben szó esik a 2020-as évi ingadozás mértékéről a gyömrői ingatlanpiac terén, melyet össze is vetettünk a tavalyi évvel, hogy szemléltessük milyen változások volta...
2020-10-28 10:48:27, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár egyelőre még nincs szükség a vastag téli csizmákra, azért egy-két őszi és vékonyabb téli bakancs és csiz...
Bővebben >>