. Ma Emőd napja van.
Szennyvíziszap szagát hozza a szél Gyömrő felől
2013-12-09 08:45:00
Szennyvíziszap szagát hozza a szél Gyömrő felől

Szennyvíziszap szagát hozza a szél Gyömrő felől

Hetek óta érezhető az orrfacsaró bűz Maglódon, Gyömrőn a Liget lakópark környékén, Üllőn és Vecsésen is, amikor Gyömrő irányból fúj a szél. Gyömrőn és a jó néhány szomszédos településen jelentkező bűzre van magyarázat. Egész egyszerűen arról van szó, hogy a szennyvíztisztításból visszamaradt iszapot autókra pakolják, a szántóföldekre viszik, és ott szétterítik.

 

A kellemetlen és erőteljes bűzt árasztó szennyvíziszap a gyömrői földekre kerül a város szélén lévő szennyvíztisztítóból. A Kommunál Plusz 

Kft. szállítja a földekre a szennyvíziszapot. Tavasszal engedély nélkül terített szennyvíziszapot gyömrői területekre a Kommunál Plusz Kft, ezért a hatóság bírsággal sújtotta a céget. A cég ugyanis magánterületekre, engedély nélkül, ellenőrizetlen mennyiségben terített kezeletlen szennyvíziszapot, olyan földekre is melynek tulajdonosai nem járultak hozzá.


A képen látható területre az utóbbi hetekben kétszer is terítésre került nagy mennyisében szennyvíziszap. A terület belvizes terület. Esőzés és hóolvadás esetés a képen látható földek víz alatt állnak. A terület jelenleg a Rákosmezeje Zrt. tulajdona.

 

A rendszámnélküli teherautók a szennyezett folyadéktól átáztatott úton hordják a külterületi földekre a szennyvíziszapot.


A cég azóta a Növény és Talajvédelmi Hivataltól olyan területre is kért és kapott engedélyt szennyvíziszap terítésére, mely csapadékos időszakban belvíz lepte terület. Ez pedig tilos, mert a szennyeződés bekerülhet a talajvízbe, valamint átfolyás is lehet más földekre.

 

 

 

 

A képen elterülő területre a cég engedélyt kapott a Növény és Talajvédelmi Hivataltól szennyvíziszap terítésre. Tavasszal amerre a szem ellát, szennyvíziszap fogja borítani az egész környéket.

 

Elképesztő dolgok zajlanak a zöldhatóságnál, és megdöbbentő, hogy a rendszerváltás óta ez az első olyan kormány, amelyben nincs önálló tárcája a környezetvédelemnek, ám ezt az alacsony szintű képviseletet is tovább gyengítik. Ezek után nem lehet kétséges, hogy nincs is megfelelő ember a megfelelő feladatra. A környezetvédelmi hatóság botrányhős főigazgatója Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin védelmezése a növekvő botrányok ellenére, akinek szakirányú tapasztalata nincs, gyanús ügyei viszont annál inkább, amiről az atlatszo.hu illetve a hvg is cikkezett.

 

GYH

 

 

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-12-09 08:46:19

További híreink
Gyömrő lett a térség leggondozatlanabb városa
A térség településeinek összevetése után érte el Gyömrő ezt a nem éppen büszkeségre okot adó címet. Az eddig közterületeinek arculatára pedánsan ügyelő kisváros ma az elh...
2020-07-07 09:33:36, Hírek, Aktuális Bővebben
A személyforgalom előtt lezárják az országhatárokat
Összefogásra szólított fel egyben további szigorító intézkedéseket jelentett be a kormányfő a parlamentben.
2020-03-16 12:40:41, Hírek, Aktuális Bővebben
A járvány ellenére is engedélyezik a piacozást Gyömrőn
Sokan értetlenül állnak azelőtt, hogy a polgármester nem tartja járványügyi szempontból kockázatosnak a vasárnapi gyömrői piac megtartását. Mások szerint nem kell túlreag...
2020-03-15 12:24:11, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mikor valaki úgy dönt, hogy beruház egy igazán drága és első osztályú telefonra, akkor az is eszébe jut, hogy ...
Bővebben >>