. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Szabadon választhatóvá válnak az áram- és víziközmű-csatlakozási munkák kivitelezői
2017-07-28 12:26:11
Szabadon választhatóvá válnak az áram- és víziközmű-csatlakozási munkák kivitelezői

Szabadon választhatóvá válnak az áram- és víziközmű-csatlakozási munkák kivitelezői

Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken, az érintett vállalkozói érdekképviseletek képviselőivel folytatott tárgyalást követően, az Országház épületében tartott sajtótájékoztatón elmondta, az elosztótársaság a közműkivitelezésekben monopolhelyzetet tartanak fenn, a kormány ezen kíván változtatni.
    

Kiemelte, a kabinet július 1-jétől korlátozta az elosztótársaságok hatósági jogköreit, radikálisan csökkentette a határidőket, mivel sok panasz érkezett arról, hogy az építkezéseknél, átalakításoknál a körülményes engedélyezés és kivitelezés sokszor hónapokkal meghosszabbítja a munkát.
    

A kormány ezért szeptembertől a vállalkozások széles körét engedi be erre a piacra, amitől a szolgáltatások színvonalának emelkedését és a kivitelezői árak csökkenését várja - fejtette ki Bartal Tamás, aki közölte azt is, hogy a kabinet a családok és vállalkozások döntésének segítése érdekében létrehozza a villanyszerelők és vízszerelők központi nyilvántartását, amelybe szeptembertől várják az érintett szakmák képviselőinek jelentkezését. A helyettes államtitkár megjegyezte, ez a lista nem kizárólagos érvényű lesz, hanem egy lehetőség a kivitelezőt keresőknek, az ingyenes nyilvántartásba kerülés szakmai és képzési kritériumait pedig kormányrendelet szabályozza majd. 
    

A helyettes államtitkár emlékeztetett, a kabinet július 1-jétől díjmentessé tette a közműcsatlakozásokat, amivel a lakossági felhasználók egy átlagos méretű lakást vagy családi házat feltételezve legalább 450 ezer, legfeljebb pedig 1,9 millió forintot takaríthatnak meg, míg a kis- és középvállalkozások költségcsökkentése elérheti a 2,8 millió forintot is.
    

Nemesi Pál, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara építőipari és közbeszerzési ügyekért felelős alelnöke a sajtótájékoztatón elmondta, támogatják a kormány azon intézkedéseit, amelyek jelentős anyagi megtakarítást és gyorsítást eredményeztek a beruházásokban. Hangsúlyozta továbbá, hogy szervezetük minden támogatást megad, hogy a legfelkészültebb és legkorszerűbb technológiát használó vállalkozások kerülhessenek a központi nyilvántartásba.


MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk ...
Bővebben >>