. Ma Márk napja van.
Strandidővel búcsúzik a tavasz
2017-05-28 17:58:29
Strandidővel búcsúzik a tavasz

Strandidővel búcsúzik a tavasz

Azt írták: a május és egyben a tavasz utolsó napjai kánikulai meleget hoznak. Kedden és szerdán az ország nagy részén 30 Celsius-fok közelébe vagy a fölé melegszik fel a levegő. Május végén az átlagos maximum 23 fok körül van, a napi melegrekordok pedig 34, 35 fok körüliek. A mostani számítások szerint a rekordokat megközelíthetjük, de megdöntésükre kicsi az esély - tették hozzá.
    

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint hétfőn napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6-13 fok között, a legmagasabb 26-30 fok között várható.
    

Kedden is többnyire napos idő várható, legfeljebb északon fordulhat elő néhol záporeső. A leghidegebb órákban általában 9-15 fok lehet. Napközben 28-32 fokig melegszik a levegő.
    

Szerdán, május utolsó napján a napos időt követően erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, kezdetben északnyugaton, majd délután másutt is egyre több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél élénk, helyenként erős lesz, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 12-18 fok között valószínű. A nappali maximumok 28-33 fok között alakulnak.
    

Június elsején, csütörtökön több órára kisüt a nap, délen szórványosan, északon néhol valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödhet, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 25-30 fok között várható.
    

Pénteken és szombaton többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Pénteken csak nyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, szombaton nem valószínű csapadék. Pénteken a leghidegebb órákban 10-16, szombaton 8-14 fok lehet. A nappali maximumok mindkét nap 23-28 fok között alakulnak.
    

Pünkösdvasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan várható zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű - olvasható az MTI-hez eljuttatott előrejelzésben.


MTI

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk ...
Bővebben >>