. Ma Rudolf napja van.
Sok csapadékot és lehűlést hoz a hétvége
2018-02-01 20:00:37
Sok csapadékot és lehűlést hoz a hétvége

Sok csapadékot és lehűlést hoz a hétvége

Figyelmeztetésükben azt írták: estétől a Nyugat-Dunántúlt csapadékzóna éri el, melyből egészen szombatig várható eső, havas eső, havazás az országban. Péntek éjfélig a csapadék mennyisége a nagyjából a Zala-Nógrád sávban 15, ezen belül a Délnyugat-Dunántúlon 20 milliméter körül alakulhat.
    

Kiemelték továbbá, hogy péntekre virradó éjszaka a csapadék formája északnyugat felől egyre inkább havas esőbe, főként péntek estétől hóba válthat. Megmaradó, 5 centiméteres mennyiséget elérő vizes, tapadó hóréteg ekkor legnagyobb eséllyel még csak a Dunántúl hegyvidéki (300-400 méter feletti) részein, síkvidéken esetleg Somogy, Zala, Vas egyes részein lehet. 
    

Az előrejelzés szerint pénteken erősen felhős, borult lesz az ég. Az Alföldön elszórtan, másutt többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Estétől a Nyugat-Dunántúlon síkvidéken is lehet már hó, ugyanakkor a Dél-Alföldön néhol zivatarok alakulhatnak ki. A Záhony-Nagykanizsa vonaltól északra élénk, időnként erős lehet a szél is. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. A nappali hőmérséklet az Észak- és Nyugat-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység nyugati felén 1-7, másutt 8-13 fok között valószínű.
    

Szombaton sokfelé várható további csapadék: keleten eső, középen és nyugaton, illetve az Északi-középhegységben havas eső, hó valószínű. Keleten megerősödhet a szél, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai általában mínusz 1 és plusz 4 fok között várható, de a Tiszántúlon 5-7 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 1-10 fok között alakul, az Alföldön lehetnek 5 fokot meghaladó csúcsértékek.
    

Vasárnap hajnalban, reggel keleten még gyengén havazhat. Napközben helyenként alakulhat ki hózápor, de több órás napsütés is várható. Helyenként még élénk, erős lesz a szél, de délután mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas tájakon akár mínusz 8 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok plusz 1 és 6 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.


MTI

További híreink
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>