. Ma Andrea napja van.
Saját magához tört be egy 65 éves üllői nő
2014-10-09 13:15:01
Saját magához tört be egy 65 éves üllői nő

Saját magához tört be egy 65 éves üllői nő

A Monori Rendőrkapitányság Üllői Rendőrőrse eljárást folytatott csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L.-né J. Erzsébet 65 éves üllői lakos ellen - adta hírül a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a rendőrség honlapján.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. június 19-én a hajnali órákban telefonon bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy üllői családi házába ismeretlen tettes betört és onnan különböző értékeket tulajdonított el több, mint 500 ezer forint értékben. Ezt követően a 65 éves nő a biztosító társaság felé is jelezte a bűncselekmény elkövetését, ahol megindult a kárrendezési eljárás és megállapították a rongálási-, valamint a lopási kárt.

 

A biztosító társaság a nő részére a rongálási kárt – a becsatolt számla alapján – megfizette.

 

 

A rendőrség a bejelentés alapján lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen, melynek során kiderült, hogy a betörés nem történt meg, azt a bejelentő rendezte meg annak érdekében, hogy a biztosítótól nagyobb összegű készpénzhez jusson. A 65 éves nő a rendőrségi szemle idejére elrejtette a lakásban azokat az értékeket, melyekről úgy nyilatkozott, hogy a betörés során eltulajdonították.  

 

A gyanúsított mind a rendőrség, mind a biztosító felé valótlan bejelentést tett. A rendőrség a lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást megszüntette és az ügyben keletkezett iratokat a további eljárás lefolytatása céljából megküldte a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség részére.

 

L.-né J. Erzsébetet az üllői rendőrök 2014. szeptember 17-én csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az ellene folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban vádemelési javaslattal befejezte és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldte - zárul a közlemény.

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-10-09 13:48:48

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>