. Ma Emma napja van.
Repült Pintér Attila, Dárdai Pál az ideiglenes kapitány
2014-09-18 12:08:00
Repült Pintér Attila, Dárdai Pál az ideiglenes kapitány

Repült Pintér Attila, Dárdai Pál az ideiglenes kapitány

Pintér Attilát tavaly december 19-én nevezték ki. Irányításával öt találkozót játszott a csapat, két-két győzelem és vereség mellett egy döntetlent ért el. Az egyetlen tétmérkőzésén, az északírek elleni szeptember 7-i, hazai Európa-bajnoki selejtezőn kikapott a válogatott (1-2), és így már az első forduló után nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.


Csányi Sándor bejelentette: ideiglenesen, a téli szünetig a Hertha BSC alkalmazásában álló Dárdai Pál, korábbi 61-szeres válogatott játékos irányítja a csapatot, aki csak erre az időszakra vállalta, ingyen a felkérést.


 "Az ő karaktere, az a 17 év, amit Németországban töltött játékosként nagy nevű edzők irányítása alatt, az elfogadottsága, amelytől reméljük, hogy egységet kovácsol a válogatott tagjai között, bízunk benne, ellensúlyozza a tapasztalatlanságot" - nyilatkozott Csányi Sándor.


 Dárdai Pál Fotó: nb1.hu

A Dárdai Pállal szemben megfogalmazott elvárásokkal kapcsolatban az MLSZ elnöke elmondta, saját maga tűzött ki olyan célokat, amelyeket ha megvalósít, akkor a válogatott visszakerülhet a versenybe az Eb-selejtezősorozatban.


"Nem merem megmondani, hogy szerinte mi a reális, ugyanis én túl optimistának tartom" - tette hozzá Csányi Sándor. A szakember jövőbeli stábjáról egyelőre nem közöltek részleteket, a neveket várhatóan jövő héten ismertetik.


Pintér Attila menesztésével kapcsolatban az MLSZ elnöke hangsúlyozta, az, hogy kilenc hónap után a szövetségnek ilyen döntést kellett meghoznia, az őt kinevezőknek a felelőssége is. Az okokról Csányi Sándor elmondta, a szakmai bizottság értékelése szerint Pintér túl nagy kerettel dolgozott, valamint a rendszeres összetartások ellenére, például az északírek elleni Eb-selejtezőn is, volt a csapatban olyan játékos, aki korábban nem szerepelt a válogatottban.


"Pintér Attila stílusában eltért a korábbi szövetségi kapitánytól, Egervári Sándortól, aki sokkal szelídebb volt. Az gondoltuk, az ő irányítása alatt a válogatott küzdőképessége és harciassága sokat fog növekedni" - mondta Csányi Sándor, aki szerint ugyanakkor természetesen kockázattal is járt a tréner decemberi kinevezése, többek között a kapitány "nehézkes kommunikációja" miatt. Jelezte, Pintér távozása nem fogja jelentősen megterelni az MLSZ költségvetését.


A Pintér-korszakkal kapcsolatban Vági Márton főtitkár megjegyezte, a kudarc ellenére hasznos lehet ez az időszak, ugyanis korábban nem ismert problémák is a felszínre kerültek.


A hosszú távú döntéssel kapcsolatban az MLSZ elnöke közölte, nem akarnak kapkodni, és egyelőre azt sem akarja kijelenteni, hogy biztosan külföldi szakember ül majd le a kispadra, mert nem szeretne úgy járni, mint Pintér Attila kinevezésénél. A következő kapitány kiválasztásánál 20-40 Magyarországon dolgozó komoly szakember véleményét is ki fogják kérni. Hozzátette: már most 5-6 olyan külföldi szakember neve van a kalapban, akik komoly csapatoknál és válogatottakkal értek el sikereket, sőt világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon túljutottak a csoportkörön.


Dárdai Pál október 11-én Bukarestben, a románok elleni Eb-selejtezőn mutatkozik majd be a kispadon, majd három nappal később a Feröer-szigetek ellen irányíthatja az együttest. Az idei utolsó tétmérőzésen a finn válogatott látogat a Groupama Arénába.

 

MTI

 

 

Utoljára frissítve: 2014-09-18 12:18:52

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>