. Ma György napja van.
Rendőrkézen a harmadik trükkös csatornatisztító
2015-03-25 13:23:28
Rendőrkézen a harmadik trükkös csatornatisztító

Rendőrkézen a harmadik trükkös csatornatisztító

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya S. János 33 éves és S. Sándor 30 éves tápiószőlősi, valamint H. Gyula 35 éves budapesti lakosok ellen -tájékoztatott honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

 

Mint arról már korábban is beszámoltunk kamu csatornatisztítók járták az utcákat. Színlelt csatornatisztítási munkákkal húzták le a csalók áldozataikat.

 

A csaló banda  2015. március hónapban több monori házba csöngettek be azzal az ürüggyel, hogy kötelező csatornatisztítási munkálatokat kell végezniük. Két idős ember a férfiakat az ingatlanba beengedte, akik ott különféle tevékenységet végeztek és a munkájukért az asszonyoktól jelentős összegű készpénzt kértek. Az idős lakók a munkadíjat kifizették.

 

A harmadik esetet követően gyanússá vált a ház lakóinak a férfiak tevékenysége, ezért értesítették a rendőröket, akik 2015. március 18-án a helyszínen elfogták H. Gyulát és S. Sándort. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a férfiak a csatornatisztítási munkát arra alkalmatlan eszközzel végezték és semmilyen megbízással nem rendelkeztek. A rendőrök a két férfit – előállításukat követően – gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A nyomozók azonosították a gyanúsítottak harmadik társát, S. Jánost, akinek a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a Monori Rendőrkapitányság elrendelte a férfi körözését. A 33 éves gyanúsítottat a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai – állampolgári bejelentés alapján – 2015. március 24-én 21 óra körüli időben egy kispesti lakásban elfogták. S. János gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

 

A rendőrség kéri, hogy akinek a sérelmére Monoron a fent leírt módszerrel bűncselekményt követtek el, jelentkezzen a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán személyesen, vagy tegyen bejelentést a 06-29/410-726-os telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. 

 

Gyömrői Hírhatár/Police.hu • Kép csak illusztráció.

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-03-25 13:24:18

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>