. Ma Gedeon napja van.
Rémisztő külsejű tengeri szörnyet fogtak
2015-01-21 11:53:25
Rémisztő külsejű tengeri szörnyet fogtak

Rémisztő külsejű tengeri szörnyet fogtak

Ritka, ijesztő külsejű galléros cápát fogtak a dél-ausztrál partoknál. A Victoria állam vizeiben elejtett hallal a helyiek emberemlékezet óta nem találkoztak - tudósított a helyi média.

 

A galléros cápát élő kövületnek is nevezik, mivel őseit 80 millió évre vezetik vissza - írta az abc.net.au ausztrál hírportál. Az egyedet Victoria állam Gippsland régiójában, az Entrance-tavak vizein fogta egy halászhajó.

 

 "Nem találtunk olyan halászt, aki valaha is látott volna ilyet. Tényleg 80 millió évesnek néz ki, mintha a történelem előtti időkből maradt volna itt!" - mondta Simon Boag, a halászati társaság munkatársa, aki szerint a helyiek csak vakarták a fejüket, amikor a kétméteres halat megpillantották: feje és teste angolnára, farka azonban cápára hasonlít.

 

Az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) megerősítette: valóban galléros cápa akadt a hálóba, amely ugyan ismert faj a tudományos világban, mégis különös, hogy helyi halászok találtak rá egy egyedére.

 

 "A halnak 300 foga van 25 sorban, tehát ami egyszer a szájába kerül, az biztosan nem jön ki. Fura és félelmetes, nem mutatnám meg gyerekeknek elalvás előtt" - tette hozzá Boag.

 

 

A faj általában 1200 méternél sekélyebb vizekben él, de látták már 1500 méteres mélységben is. Boag elmondta: a mostani egyedet 700 méteres mélységben fogták, de "aggodalomra nincs ok", 700 méter alatt nem lehet halászni, vagyis újabb galléros cápa kifogására nagyon kevés az esély.

 

"Ennek a jószágnak egyszerűen nem volt szerencséje" - vélte Boag.

 

Miután a CSIRO-nak nem volt rá szüksége, most úgy gondolják, a halat eladják.

 

 

Gyömrői Hírhatár/MTI/ABC.NET


 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-01-21 12:04:18

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Színes Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>