. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Nyúlós költésrothadás miatt zárlat van Mende, Gyömrő, Maglód, Péteri teljes közigazgatási területén
2015-04-17 17:35:37
Nyúlós költésrothadás miatt zárlat van Mende, Gyömrő, Maglód, Péteri teljes közigazgatási területén

Nyúlós költésrothadás miatt zárlat van Mende, Gyömrő, Maglód, Péteri teljes közigazgatási területén

Mende, Csemetekert 085/1 hrsz ingatlanon található nyúlós költésrothadással fertőzött méhészet körül legalább 5 km-es sugarú kör által határolt területre, ezen körön belül az érintett települések, azaz Mende, Gyömrő, Maglód, Péteri, teljes közigazgatási területére, a mai naptól kezdődően mézelő méhek nyúlós költésrothadása fertőző betegség miatt községi zárlatot rendelek el.


A zárlat alatt lévő területre méheket bevinni tilos, onnan helyi zárlat alatt nem álló méhészetből méheket kivinni csak a járási főállatorvos engedélyével, a zárlat enyhítésére vonatkozó szabályok szerint lehetséges.


A zárlat alatt álló terület vándorméhészeteiből betegséget terjesztő anyagokat és tárgyakat, méheket kivinni tilos – olvasható a gyömrői önkormányzat közleményében.


A  NÉBIH Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatósága, az M2015-10017606 számú vizsgálati eredményközlése szerint mézelő méhek nyúlós költésrothadását állapította meg.


A rendelkező részben elrendelt községi zárlat azért került kiadásra, mert Mende, Gyömrő, Maglód és Péteri települések területe, annak jelentős része, a betegség megállapításának helyétől számított 5 km-es sugarú körzetbe tartozik.


Gyömrői Hírhatár


 

 

 

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>