. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Nincs egyezség a körbár ügyében
2020-03-12 13:12:06
Nincs egyezség a körbár ügyében

Nincs egyezség a körbár ügyében

Mint lapunk korábban megírta, a körbári kakaskodás néven elhíresült eset során botrányos események játszódtak le a Gyömrői Önkormányzat tulajdonában álló üzlethelyiségben. A város polgármesterének, Gyenes Leventének az utasítására erőszakkal távolították el a korábbi bérlő tulajdonát képező berendezéseket a körbárból, annak ellenére, hogy a bérlőnek érvényes, öt évre szóló szerződés volt a birtokában. A bérlőnek az erőszakos fellépés okán hatósági segítséget kellett kérnie, később pedig feljelentéssel is élt az eljárás miatt. Az esethez üzleti és vélhetően politikai ellentétek vezettek. Gyenes Levente kifogásolta, hogy a körbárt öt éves időtartamra adták bérbe, illetve szerinte a bérbeadásra pályáztatás nélkül került sor. Lapunk feltárta, hogy a polgármester a pályáztatás kapcsán valótlanságot állított, mert a korábbi pályázatot az önkormányzat  honlapján felleltük és az most is megtalálható ott.

 

Nincs is használatba vételi engedély a körbárra?

 

Mint lapunk belső forrásból megtudta, a korábbi, erőszakkal eltávolított bérlővel a szerződést idő közben felmondták. A felmondás indokául azt jelölték meg, hogy a körbár nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel. Ennek tükrében különösen érdekes, hogy új pályázatot írtak ki, hisz a használatba vételi engedély hiánya az új bérlőt is ellehetetlenítheti. Ha az engedély beszerzésére később kerül sor, akkor érthetetlen, hogy ezt a haladékot a régi bérlő miért nem kapta meg?

 

A réginél nem volt jó, de az újnak tökéletesen megfelel

 

Utaltunk rá, hogy Gyenes Levente különösen elhűlt az öt éves bérleti időtávtól. Ennek ellenére az új pályázatban ugyanúgy öt éves időtávot írtak ki a lehetséges jelentkezők számára, vagyis a régi bérlő esetében kifogásolt feltételen nem változtattak. Érdekes fejlemény továbbá, hogy az éves bérleti díj esetében sem vették figyelembe az inflációt, hasonló 1 750 000 Ft + rezsi / szezon áron állapították meg a legalacsonyabb bérlet díjat.

 

Ráfizethet a város a kakaskodásra

 

Tudomásunk szerint az ügyben indított jogi eljárásokat a korábbi bérlő nem vonta vissza, így az ügyben hosszas pereskedésre számíthatunk. Mivel azonban élő szerződés birtokában távolították el a korábbi szerződéses felet a koktélbárból, így pernyertesség esetén az előző bérlő a várossal szemben jelentős kártérítési igénnyel léphet majd fel.

 

(kép forrása: etterem.hu)

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>