. Ma Gedeon napja van.
NHKV Zrt az igéri, hogy sehol sem áll le a szemétszállítás
2016-05-28 07:41:06
NHKV Zrt az igéri, hogy sehol sem áll le a szemétszállítás

NHKV Zrt az igéri, hogy sehol sem áll le a szemétszállítás

Sehol sem áll le a szemétszállítás, az ezzel kapcsolatos hírek teljesen alaptalanok és felelőtlenek; a közszolgáltatás folyamatos ellátását jogszabályi garanciák biztosítják - közölte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NHKV Zrt.).

    

A tájékoztatás szerint végső esetben a katasztrófavédelem jelöli ki a feladatot elvégző céget, vagyis nem fordulhat elő, hogy a lakossági szemét elszállítatlanul maradjon.
    

Az NHKV Zrt. közleménye felidézi: a hulladékgazdálkodási rendszer átfogó átalakításának célja hatékony és magas színvonalú közszolgáltatás biztosítása, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése és továbbfejlesztése. Bármely közszolgáltató veszteséges működésének oka nem az új rendszerben keresendő. A szolgáltatási díj fizetésének feltételeit tartalmazó minisztériumi rendelet két napja jelent meg a Magyar Közlönyben.
    

Az előfinanszírozás lehetőségrendszeréről és feltételeiről az NHKV Zrt. folyamatosan tájékoztatja a közszolgáltatókat. A Zöld Híddal folytatott április 18-i egyeztetésen az NHKV Zrt. 60 százalékos előfinanszírozási lehetőséget ajánlott fel a működéshez szükséges források fedezésére. Az NHKV célja, hogy valamennyi közszolgáltatóval együttműködjön, a társaság eddigi gyakorlatához hűen a jövőben is nyitott minden egyeztetésre a hulladékgazdálkodási rendszer hatékony működtetése érdekében.
    

Arról, hogy Budapest kivételével már nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás a Magyar Nemzet írt pénteki számában önkormányzati vezetőkre és a közszolgáltatást végző cégekre hivatkozva.
    

A napilap közölte, a Pest és Nógrád megye több mint száz településén szemétszállítást végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. levélben fordult az április óta a számlázást végző NHKV Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez, mert tartalékai kifogytak, ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, nyár közepén leállhat a szolgáltatás.

 

MTI

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző weboldalaknak eltérő méretű tárhelyre van szüksége. Egy kisebb, bemutatkozó honlap könnyen lehet, ...
Bővebben >>