. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Népszerű volt a vecsési savanyúság Berlinben
2015-01-27 08:20:46
Népszerű volt a vecsési savanyúság  Berlinben

Népszerű volt a vecsési savanyúság Berlinben

Tovább emelkedett a látogatók száma a világ legnagyobb szabású mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti vásárán, a berlini Nemzetközi Zöld Héten (Internationale Grüne Woche): a tíznapos rendezvényen több mint 415 ezren vettek részt.

 

A látogatók száma így bő ötezerrel emelkedett a vasárnap véget ért vásáron. A szervezők első összesítése szerint a vendégek fejenként átlagosan 117 eurót költöttek, a kiállítók így nagyjából 48 millió euró bevételre tettek szerint.

 

Magyarország 43. alkalommal szerepelt az első számú nemzetközi mezőgazdasági szakkiállításon. A nemzeti standon tucatnyi vállalkozás több mint 300 négyzetméteren mutatott be minőségi és prémium termékeket, például borokat, marcipándesszerteket, fűszerkrémeket, vadhús- és mangalicakészítményeket, és egy igazi gulyás csárda is fogadta a látogatókat.

 

A magyar stand szervezői azt a tájékoztatást adták, hogy ismét igen jelentős kereslet mutatkozott egyebek mellett a borok iránt, az új termékek közül pedig a vecsési savanyúságok aratták a legnagyobb sikert. A magyar étterem telt házzal üzemelt, és a kiállítók mind elégedetten vontak mérleget a vásár után - tették hozzá.

 

Az idei, jubileumi, 80. Nemzetközi Zöld Héten 68 országból 1658 kiállító mutatta be termékeit, és több mint 70 ország agrárminisztere - köztük Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter - vett részt a vásáron, illetve annak fő kísérőrendezvényén, a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA), amelyen Fazekas Sándor bejelentette: Magyarország kezdeményezi a génmanipulált szervezetek (GMO) mezőgazdasági alkalmazását elutasító uniós tagországok összefogását, azzal a céllal, hogy az egész Európai Unió "GMO-mentes övezet" legyen.


MTI

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-01-27 08:29:41

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>