. Ma Auguszta napja van.
Némileg mérséklődik a meleg a jövő héten
2017-06-11 16:02:45
Némileg mérséklődik a meleg a jövő héten

Némileg mérséklődik a meleg a jövő héten

MTI Fotó: Máthé Zoltán


Hétfőn jellemzően csapadékmentes, napos lesz az idő. A meteorológiai szolgálat extrém erősségű (8.2-es) UV-B sugárzásra figyelmeztet. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
    

Hétfő este a Dunántúl északnyugati részein és az Északi-középhegység térségében már megnövekedhet a felhőzet, és ezeken a területeken helyenként zápor, az északnyugati megyékben egy-egy zivatar is előfordulhat. Emellett nagy területen élénk, keleten néhol erős lehet a légmozgás, majd késő estétől a Dunántúl északi felén is megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 30, 31 fok körül valószínű.
    

Kedden is többfelé megerősödik a szél, de többnyire napos idő várható, nyugaton, délen lehet helyenként záporeső. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő.
    

Szerdán a középső területeken erősödhet meg a szél. Emellett többnyire szűrt napsütés várható fátyolfelhőkkel, délnyugaton lehet egy-egy helyen eső, zápor is kialakulhat. A minimumhőmérséklet 10-17 fok között valószínű. A nappali maximumok 22-28 fok között alakulnak.
    

Csütörtökön napos, gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 23-29 fok között alakul.
    

Pénteken több helyen lehet zápor, zivatar. Emellett erős, a Dunántúlon időnként viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 11-18 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.
    

Szombaton nagy területen viharossá fokozódik a szél. A többórás napsütés mellett főként északkeleten lehetnek még záporok. A minimumhőmérséklet 10-16, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű.
    

Vasárnap is erős, főként az északi területeken időnként viharos lesz a szél. Emellett több helyen lehet záporeső, egy-egy zivatar. A leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.


MTI

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>