. Ma György napja van.
Nem érdekelte a gyömrőieket a közmeghallgatás
2016-11-21 19:46:31
Nem érdekelte a gyömrőieket a közmeghallgatás

Nem érdekelte a gyömrőieket a közmeghallgatás

A tavalyihoz hasonlóan idén is érdektelenségbe fulladt Gyömrőn a közmeghallgatás. Törvény szerint évente egyszer a lakosság nyilvánosan kérdezheti a megválasztott képviselőket, ám ezzel a lehetőséggel ma délután csak nagyon kevesen éltek városunkban. A képviselőkön és a hivatali vezetőkön kívül összesen 13 lakos jelent meg, akik közül csak hárman tettek fel kérdéseket.


A lakosság érdektelensége mellett az önkormányzat előzetes hozzáállása is arra utalt, hogy az idei közmeghallgatást egyik fél sem tartja fontosnak. A város csak a honlapján adott hírt az eseményről, hogy kérdezheti a lakosság a képviselőket. Az elmúlt években valamennyi közmeghallgatást Gyenes Levente hosszú – adott esetben fél órás – beszámolója nyitotta meg. Idén ez a szokásos polgármesteri évértékelő is elmaradt.


Gyenes: idén eldől a sorsom

 

Gyenes Levente polgármester a közmeghallgatás során jelezte, hogy még idén eldől, hogy maradhat-e a város vezetője vagy sem. A polgármester úgy fogalmazott: Ez a procedúra nem években, vagy hónapokban mérhető. Még idén eldől a sorsom.

 

Ez volt az első alkalom, hogy Gyenes Levente nyilvánosan is megerősítette azt, amiről a Gyömrői Hírhatár már hónapokkal ezelőtt beszámolt. Akkor azonban még sokan rémhírterjesztéssel vádolták lapunkat.

 

Már nem tartozik a Kormányhivatal

 

Egy lakos azután érdeklődött, hogy mi lesz a sorsa annak a 4 millió forintnak, amivel a Kormányhivatal tartozik Gyömrőnek. A polgármester válaszában jelezte, hogy a Kormányhivatal pár napon belül rendezte tartozását. Hozzátette azt is, hogy az esetet a Signal TV göngyölítette fel, aminek láthatóan meglett a haszna. Gyenes Levente úgy fogalmazott, hogy most a Kormányhivatal is megérezhette, hogy nem csak Gyömrő polgármesterére, hanem rájuk is figyelnek ha kell.

 

A közmeghallgatás körülbelül 40 percig tartott.

 

Régebben komolyabb népszerűségnek örvendett a lakosság körében a közmeghallgatás. Úgy látszik, hogy a gyömrőiek kezdenek beletörődni abba, hogy hiába formálnak véleményt, hiába mondják el észrevételeiket, nem sok minden változik. Ennek most jelét adták azzal, hogy távol maradtak a közmeghallgatástól.


GYH


Utoljára frissítve: 2016-11-21 19:54:53

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>