. Ma Andrea napja van.
Nekiment a Belügyminisztérium Lázár Jánosnak
2016-08-30 10:54:14
Nekiment a Belügyminisztérium Lázár Jánosnak

Nekiment a Belügyminisztérium Lázár Jánosnak

Fotó: nepszava.hu


Amíg a méltatlansági eljárásokban komoly szerepet játszó, és az önkormányzatok felettes szerveként működő Kormányhivatal döntését nem tartotta fontosnak kihirdetni Gyömrő város jegyzője, addig a Belügyminisztérium főosztályvezetőjének állásfoglalását igen. Varga Ernő a város honlapján tette közzé azt a belügyminisztériumi állásfoglalást, amely szerint a vasárnap újraválasztott Gyenes Levente polgármester maradhat.

 

Egy általunk megkérdezett jogi szakértő szerint viszont a gyömrői jegyző „győzelmi” jelentése nagyon korai és rettentő ingatag lábakon áll, az alábbiak miatt:

 

-          A Belügyminisztérium főosztályvezetője egyetlen konkrét paragrafussal sem támasztotta alá álláspontját. A választ így megalapozottnak semmiképp sem lehet nevezni.

 

-          A Belügyminisztériumnak semmiféle szerepe nincs a méltatlansági eljárásban, ellentétben a Kormányhivatallal, azaz a véleménye szó szerint véleménynek tekintendő, de perdöntő álláspontnak semmiképp.

 

-          Ahogy azt maga a BM is jelezte levelében, a kormányhivatal megindíthatja a méltatlansági eljárást Gyenes Leventével szemben, aminek lemondatás is lehet a vége.

 

A közzétett levél tehát nem több mint egy olyan hivatal álláspontja, ami nem fog részt venni a folyamatban. Az állásfoglalás maximum arra teremthet hivatkozást, hogy a megválasztott polgármester bírósághoz fordulhasson.

 

Ez minden bizonnyal meg fog történni, ahogy azt szerkesztőségünk már jóval a polgármester-választás előtt megírta. A gyömrői jegyző a korábbiakban mindig olyan nyilatkozatokat és lépéseket tett, ami Gyenes Levente helyzetét erősítette, így várhatóan ezután is megmarad a lojalitás. Azaz több mint valószínű, hogy Varga Ernő a BM levelére fog a testületi üléseken is hivatkozni, és ez lesz az egyetlen, ami további munkáját meghatározza.

 

Áll a bál

 

A Horthy teres botrány után megint egy politikai helyzet, ami  túlnő városunkon, most azonban egészen a Kormányig jutott Gyenes Levente ügye. A Belügyminisztérium jelenlegi állásfoglalásával egyértelműen nekiment Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, illetve Tarnai Richárdnak, a Kormányhivatal vezetőjének.

 

Gyömrő megítélése a rendszerváltás óta nem volt olyan rossz, mint a napokban. A különböző országos online fórumokon rendkívül negatív példaként emlegetik Gyömrőt a választók, nem kímélve se a megválasztott polgármestert, se az itt élőket. Rendre hozzáteszik azt a véleményt is, hogy városunk a politikusbűnözés szimbólumává vált.

 

A hír frissítve: A kormányhivatal cáfolja a BM-et, de Gyenes nem mond le

 

GYH

Utoljára frissítve: 2016-08-30 18:10:27

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>