. Ma Béla napja van.
Nehéz a baloldaliaknak Gyömrőn – Választás 2014
2014-10-07 07:23:57
Nehéz a baloldaliaknak Gyömrőn – Választás 2014

Nehéz a baloldaliaknak Gyömrőn – Választás 2014

A kampány vége felé egyre inkább látszik, hogy a baloldali összefogásnak nagyon szerény lehetőségei voltak, vannak. Kampányuk szinte alig látszik, pedig óriási szükség lenne az egyetlen olyan szerveződésre Gyömrő város irányításában, amelyik nem kormánypárti, és nem szélsőjobboldali. Most már csak a választókon múlik minden, de a baloldaliaknak talán a legfontosabb, hogy tisztán lássanak és cselekedjenek választóik.

 

A 2014-es választásokon már kiderült, van baloldal Gyömrőn

 

Az országos 2014-es választásokon Gyömrőn, a baloldali összefogás és az LMP együtt 32%-ot ért el, a Fidesz az országos átlagtól elmaradva 43%-on állt és a Jobbik 19%-ot szerzett. Ez azt jelenti, hogy egyes körzetekben még esélyes is lehet a baloldali jelölt, ha az egyéb jobboldali pártok között megoszlanak a Fideszes szavatok. A kérdés, hogy Gyömrő lakossága mekkora arányban hiszi el a Gyömrő 2000 körnek, hogy függetlenek, hogy csak véletlenül került a gyömrői vállalkozások nagy része Gyenes Levente köreinek kezébe, hogy igazából nincs bizonyítható vád alatt Gyenes Levente milliárdos Áfa csalás ügyben és hogy a Blikkben megjelent fotók is hamisítványok, Gyenes Levente ártatlan és jó, független ember.

 

Csak egy baloldali szerveződés van a városban

 

Végignézve az induló szervezeteket, csak jobboldali valamint szélsőjobboldali szervezetek indulnak a DK-EGYÜTT-MSZP-PM formációt leszámítva. A Gyömrő 2000 kör az elmúlt években bizonyította, hogy közel áll a Jobbik eszmeiségéhez, gondoljunk csak az egyetlen Jobbikos képviselő indítványára megszavazott Horthy térre és Mezey Attila valamint Gyenes Levente éveken át tartó folyamatos kiállására, még többezres lakossági nyomás ellenére is, ezzel lejáratva városunkat az egész országban. Persze választás előtt visszakoztak, hiszen szépen lassan kiderült, amit sokan egyébként is tudtak, Gyömrőn nem menő szélsőjobboldalinak lenni, csupán alig 20%-ot ér.

 

Erőre kaptak a jobboldaliak

 

A Jobbikon és a Gyömrő 2000 körön kívül, kisebb-nagyobb mérsékelt jobboldali szervezetek versengenek még, és kampányolnak is erősen, ami nem csoda, hiszen konzervatív és pláne keresztény körökben elfogadhatatlan lenne egy olyan emberre szavazni, mint amilyen Gyenes Levente bizonyos fotók szerint. Ez valahol azért érthető, főleg, hogy a felvételek között drogfogyasztásra utaló fotók is találhatóak. Ennek hatására, meg is születtek, erőre kaptak a jobboldali indulók, melyek közül az egyetlen komoly és Gyenes Leventéhez nem köthető szerveződés a FIDESZ - KDNP - Gyömrői Társaskör szövetség.

 

Politikai massza, vagy bukás?

 

Mivel a mérsékelt jobboldalon nem igazán lehet alternatíva a Gyömrő 2000 kör, kizárásos alapon maradnak szélsőjobboldali és baloldali szavazók, valamint azoknak az embereknek a szavazatai, akik nemes egyszerűséggel nem hisznek a szemüknek. Érdekes tábor ez, nevezhetjük függetleneknek is őket, azonban nem politikailag függetlenek, hanem az erkölcsileg függetlenek táborának. Városunkban van baloldali erő és nem is gyenge, ez a Horthy botrányban kiderült már. Ha a baloldaliak nem felejtettek, akkor látják, hogy városunkban az eddig domináns Gyömrő 2000 kör nem lehet alternatíva, hiszen bizonyította a szélsőjobboldal felé tett gesztusával, hogy milyen politika értékrendet képviselhet a jövőben.

 

A baloldaliaknak is van hova szavazniuk

 

A baloldalon vannak jelöltek, és ésszerű döntés, ha egy baloldali rájuk teszi  le voksát. Az egyetlen baloldali formáció a városban pedig a DK-EGYÜTT-MSZP-PM összefogás Dr. Tóth János vezetése alatt. Ezt a jelenlegi városvezetésünk próbálta aláaknázni közpénzből fenntartott médiáin keresztül, nem véletlenül, mivel szeretnék a megvezetett baloldali szavazatokat magukénak tudni, azonban mára egyértelmű, nincs gond a baloldali összefogással, csupán tisztességtelen politikai próbálkozás volt a Gyömrő 2000 kör részéről az akció. Egy hét múlva az is kiderül, mennyire volt sikeres ez.

 

Utóirat

 

Ezekről a dolgokról sokan nem szeretnek beszélni, aki felhozza, az Gyömrő ellenségeként van kezelve, de egy választás előtt nagyobb bűn Gyenes Levente dolgairól hallgatni, mint elkövetni azokat. Aki Gyenes Leventére voksol pártállástól függetlenül, úgy hogy ismeri az előéletét, egy döntést hozott. Joga van hozzá, nem szégyen. Szégyen az, ha a krumplit almaként kívánjuk eladni. 


 

Kapcsolódó cikkeink:

Orbán Viktor tisztességes gyömrői partnereket keres– Választás 2014

Megszületett a gyömrői Baloldali Összefogás programja is – Választás 2014

Dübörög a kampány – Választás 2014

Megvannak a szavazólapok! - Választás 2014

Minden rendben van a gyömrői baloldali összefogással – Választás 2014
A KIGYE az Árvácskákért is küzdeni fog a következő ciklusban - Választás 2014
Szakad a Gyömrő 2000 Kör? – Választás 2014
A Jobbik és a baloldal is összeszedte az ajánlásokat – Választás 2014
A Birodalom VS A Szövetség – Választás 2014
Gyömrő 2000 Kör kampánynyitó – Választás 2014
A helyi Fidesz megállapodott, a KIGYE kivár – Választás 2014
Ha megy választani, ezeket tudnia kell! – Választás 2014
Regisztrált a Gyömrő 2000 Kör is! – Választás 2014
Csak a HEGY keresi saját polgármester-jelöltjét? – Választás 2014
Új játékosok Gyömrőért, itt a HEGY - Választás 2014

 

Gyömrői Hírhatár
AE
 

 

 

 


Utoljára frissítve: 2014-10-07 07:54:16

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Vélemény Bővebben
Óda a szódáshoz
A Jó itt élnisek megkezdték a leválást Gyenesről
2022-10-25 11:43:20, Hírek, Vélemény Bővebben
Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke
2022-10-23 20:02:08, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>