. Ma Auguszta napja van.
Négyszázharminckét sofőrt ellenőriztek, senki nem ivott
2017-08-19 07:36:12
Négyszázharminckét sofőrt ellenőriztek, senki nem ivott

Négyszázharminckét sofőrt ellenőriztek, senki nem ivott

A balesetek megelőzése és az ittas gépjárművezetők kiszűrése érdekében Monoron augusztus 16-án úgynevezett finn-módszerrel ellenőrizték a rendőrök a járművezetőket.

 

Az akció során 432 járművezető ittasságát vizsgálták meg. Az alkoholszonda egy járművezető esetében sem mutatott pozitív értéket.

 

Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy hogy az adott útszakaszon minden áthaladó járművet megállítanak a rendőrök és ellenőrzik a gépjárművezetőket.

 

Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják és velük szemben eljárást kezdeményeznek.

 

A Monori Rendőrkapitányság munkatársai a közeljövőben is rendszeresen tartanak hasonló ellenőrzéseket, tájékoztatta a Gyömrői Hírhatár szerkesztőségét Elekes Emőke, a Monori Rendőrkapitányság sajtószóvivője.


További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>