. Ma Ferenc napja van.
Ne légy kíváncsi, mert hamar…
2022-11-14 12:22:58
Ne légy kíváncsi, mert hamar…

Ne légy kíváncsi, mert hamar…

Igen ám, de a kert az utcával volt határos, és az arra közlekedőknek bizony gyakran mutatott a közlekedési lámpa pirosat. Jó hosszan. És addig azzal ütötték el sokan az időt, hogy bebámultak a kertbe. Lényegében kicsit ezzel belebámultak mások életébe. Csak azt tudtam a kedves családnak tanácsolni, hogy fontolják meg az árnyékolóháló beszerzését.

 

Sokféle változatban és sokféle szerepben

 

A Medence Óriás árnyékolóháló választéka igazán imponáló. Itt mindenféle igényt kielégíteni képes változatokat találhatnak az érdeklődők. Mert az igények igazán sokfélék lehetnek. Egy árnyékolóháló nem csupán a kertben történteket fedi el és teszi a külvilág számára láthatatlanná. Nagyon hasznos, ha a szél és a nap elleni védelemről kívánsz hatékonyan és megfizethető módon gondoskodni.

 

Ma már 30-99 százalékos árnyékolóképességgel rendelkező modelleket is találhatsz a szakkereskedésekben. Vannak a kerítésre egyszerűen és gyorsan rögzíthető változatok, de akár már árnyékolófalakat is felállíthatsz, ha arra lenne szükség. Utóbbiakat a paravánokhoz lehetne a legjobban hasonlítani. Akár még a kerti medence melletti diszkrét ruhacsere is megoldható mögötte. A kihúzható változataik pedig igazán helytakarékos megoldást jelentenek ott, ahol nincs túl sok felesleges hely.

 

Véd a széltől, naptól és kosztól

 

Ha a kertben áll még egy medence is, akkor érdemes azt a külvilágból érkező szeméttől – por, falevelek, egyéb kerti hulladékok – egy árnyékolóháló segítségével megóvni, amennyire csak lehet. Ezzel nagyon sokat tudsz tenni a vízminőségért, és sokkal kevesebbet kell majd a medence takarításával időt töltened. Még abban az esetben is jól jársz, ha egy árnyékolóhálót feszítesz a szabadban álló medence fölé, ha takarító robot végzi el a pucolási feladatok dandárját.

 

Időt, energiát és pénzt spórolhatsz ezzel az egyszerű, de nagyszerű módszerrel. Arról nem is beszélve, hogy a medencében pancsolók bőrét is védi az árnyékolóháló, ami a nagyon erős UV-sugárzás káros következményeinek megelőzése miatt igencsak lényeges.

 

A tervezéstől a szerelésig

 

Ha már döntöttél, hogy árnyékolóhálót szeretnél vásárolni, először érdemes alapos kalkulációval kezdened a folyamatot. Írd össze, mekkora területet akarsz árnyékolni és azt milyen mértékben, azaz milyen sűrű szövésű legyen a háló? Utóbbi az átlátszóságot és a fényszűrés mértékét is befolyásolja. Ma már szerencsére többféle színben kaphatók ezek a remek és praktikus termékek.

 

Az árnyékolóhálókat tekercsekben árulják, egyszerűen vághatók ollóval. Ha kerítésre kerülnek, akkor nagyon egyszerű a felhelyezésük és rögzítésük gyorskötözőkkel, szerszám sem kell hozzá. Igazán jó móka, főleg, ha csapatban végzik.

 

(x)

Utoljára frissítve: 2022-11-14 12:23:19

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, Színes Bővebben
Válasszon a célnak megfelelő hűtőberendezést!
Különféle célokra eltérő hűtőberendezéseket érdemes választani. Az üzlettulajdonosoknak és a vendéglátó egységeket üzemeltetőknek kiemelt hangsúlyt kell fektetnie az eszt...
2023-09-30 10:54:02, Hírek, Színes Bővebben
Mit tegyél, ha hullik a kutyád szőre?
Ha a lakásban tartod a kutyádat, akkor nem kell bemutatnunk a szőrproblémát. Hiába porszívózol ki, másnapra már újra mindenhol szőrszálakba botlasz. A szőnyeg, a kanapé, ...
2023-09-26 11:51:02, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Különféle célokra eltérő hűtőberendezéseket érdemes választani. Az üzlettulajdonosoknak és a vendéglátó egység...
Bővebben >>