. Ma Melinda napja van.
Ne légy kíváncsi, mert hamar…
2022-11-14 12:22:58
Ne légy kíváncsi, mert hamar…

Ne légy kíváncsi, mert hamar…

Igen ám, de a kert az utcával volt határos, és az arra közlekedőknek bizony gyakran mutatott a közlekedési lámpa pirosat. Jó hosszan. És addig azzal ütötték el sokan az időt, hogy bebámultak a kertbe. Lényegében kicsit ezzel belebámultak mások életébe. Csak azt tudtam a kedves családnak tanácsolni, hogy fontolják meg az árnyékolóháló beszerzését.

 

Sokféle változatban és sokféle szerepben

 

A Medence Óriás árnyékolóháló választéka igazán imponáló. Itt mindenféle igényt kielégíteni képes változatokat találhatnak az érdeklődők. Mert az igények igazán sokfélék lehetnek. Egy árnyékolóháló nem csupán a kertben történteket fedi el és teszi a külvilág számára láthatatlanná. Nagyon hasznos, ha a szél és a nap elleni védelemről kívánsz hatékonyan és megfizethető módon gondoskodni.

 

Ma már 30-99 százalékos árnyékolóképességgel rendelkező modelleket is találhatsz a szakkereskedésekben. Vannak a kerítésre egyszerűen és gyorsan rögzíthető változatok, de akár már árnyékolófalakat is felállíthatsz, ha arra lenne szükség. Utóbbiakat a paravánokhoz lehetne a legjobban hasonlítani. Akár még a kerti medence melletti diszkrét ruhacsere is megoldható mögötte. A kihúzható változataik pedig igazán helytakarékos megoldást jelentenek ott, ahol nincs túl sok felesleges hely.

 

Véd a széltől, naptól és kosztól

 

Ha a kertben áll még egy medence is, akkor érdemes azt a külvilágból érkező szeméttől – por, falevelek, egyéb kerti hulladékok – egy árnyékolóháló segítségével megóvni, amennyire csak lehet. Ezzel nagyon sokat tudsz tenni a vízminőségért, és sokkal kevesebbet kell majd a medence takarításával időt töltened. Még abban az esetben is jól jársz, ha egy árnyékolóhálót feszítesz a szabadban álló medence fölé, ha takarító robot végzi el a pucolási feladatok dandárját.

 

Időt, energiát és pénzt spórolhatsz ezzel az egyszerű, de nagyszerű módszerrel. Arról nem is beszélve, hogy a medencében pancsolók bőrét is védi az árnyékolóháló, ami a nagyon erős UV-sugárzás káros következményeinek megelőzése miatt igencsak lényeges.

 

A tervezéstől a szerelésig

 

Ha már döntöttél, hogy árnyékolóhálót szeretnél vásárolni, először érdemes alapos kalkulációval kezdened a folyamatot. Írd össze, mekkora területet akarsz árnyékolni és azt milyen mértékben, azaz milyen sűrű szövésű legyen a háló? Utóbbi az átlátszóságot és a fényszűrés mértékét is befolyásolja. Ma már szerencsére többféle színben kaphatók ezek a remek és praktikus termékek.

 

Az árnyékolóhálókat tekercsekben árulják, egyszerűen vághatók ollóval. Ha kerítésre kerülnek, akkor nagyon egyszerű a felhelyezésük és rögzítésük gyorskötözőkkel, szerszám sem kell hozzá. Igazán jó móka, főleg, ha csapatban végzik.

 

(x)

Utoljára frissítve: 2022-11-14 12:23:19

További híreink
Hogyan tovább fogaskerekű?
Meghosszabbodott a most téli üzemszünetre leállított fogaskerekű építési engedélye, így lényegében a kormányon múlik a jövője.
2022-12-01 17:43:12, Hírek, Színes Bővebben
Az Orbán-rezsim haláltusája...?
A fajsúlytalan (és állandóan mosolygó) kommunikációs trükkökkel operáló Novák Katalin kijevi útja teljes kudarcba fulladt – George Lazar fb-jegyzete.
2022-12-01 17:43:10, Hírek, Színes Bővebben
Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
A köztársasági elnök két nagykövetet kinevezett, egyet felmentett. Novák Katalin határozatai már jóval korábban megszülettek, de csak most jelentek meg a Magyar Közlönyben.
2022-11-24 12:34:12, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ELEKTRO-SOL Zrt. székhelye az a Gyömrő, Szent István utca 31. alatt található ingatlan, melyben lapunk info...
Bővebben >>