. Ma Gedeon napja van.
Murci Fesztivál lesz Vecsésen
2014-08-28 13:34:16
Murci Fesztivál lesz Vecsésen

Murci Fesztivál lesz Vecsésen

II. Vecsési Murcifeszt

 

2014. augusztus 30 szombaton 8.00 órától ismét Murci Fesztivál lesz Vecsésen. A jótékonysági rendezvény helyszíne: Vecsés, Fő út 60. a Musikverein Wetschesch Próbaterme.

 

A Vecsési Borbarátok Egyesülete és a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület az elmúlt években több emlékezetes rendezvényt szervezett, amelyek a város meghatározó, kulturális értékei lettek.

 

A Városi Borverseny és a Zeneegyesület karácsonyi hangversenye színvonalában és rendezésében a legkényesebb igényt is kielégíti. Az utóbbi évek káposztafesztjein is igényes külsővel és tartalmas programmal kedveskedtek a kilátogató vendégeknek.

 

Most egy újabb színfoltot szeretnének elhelyezni a város kulturális életének palettáján. Ez volna a Murcifesztivál. Biztosan akadnak olyanok – ha kevesen is -, de nem tudják, mi a murci? Nos, a murci az a nagyon kedves ital, amikor a szőlő lepréselt leve – a must – éppen abban a fázisban van, amikor édes, pezsgő, nyelvet bizseregtető, nagyon kellemes ital. Ez az állapota nem tart sokáig, hiszen elindul az erjedés, a borrá válás természeti csodája.

 

A két egyesület – néhány honi és külföldi példára gondolva – a hagyományteremtés szándékával kívánja útjára indítani ezt a rendezvénysorozatot. A vecsési borászok jó híre, országos versenyeken elért díjai jelentik a garanciát, hogy most is kiváló murcit kóstolhatnak a vendégek, és természetesen lesz bor is, a tavalyi, nagyon jó évjáratból.

 

A II. Vecsési Murcifeszt teljes bevételét mindkét egyesület a Fő út 60. alatti önkormányzati ingatlan kerítésének felújítására, valamint az új kerítés falán Vecsés első községházájára emlékező emléktábla elhelyezésére ajánlja fel!

 

A végleges programot itt, Vecsés Város honlapján és a Vecsési Tájékoztató augusztusi számában olvashatják majd.

 

 

 Gyömrői Hírhatár/Vecsés.hu

 

 

Utoljára frissítve: 2014-08-28 14:12:26

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati m...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>