. Ma Márk napja van.
Mivel magyarázható, ha félünk az autóvezetéstől?
2022-08-10 12:47:13
Mivel magyarázható, ha félünk az autóvezetéstől?

Mivel magyarázható, ha félünk az autóvezetéstől?

A cikkben nemcsak ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk, hanem a félelmek leküzdéséhez is adunk néhány tippet.

 

Minek tudható be az autóvezetéssel szemben tapasztalt félelemérzet?

 

Bár mindenkinél más és más jellegű lehet a félelem erőssége és pontos tárgya, alapvetően körül lehet írni a mögöttes okokat. Autót vezetni elsőre ijesztően összetett feladatnak tűnhet, miközben igencsak nagy tétje is van a dolognak.

 

Többek között a LikeDrive autósiskola oktatásain a félelem hatékony kezelése is fontos tényező, amit érinteni szokás a sikeres leküzdés érdekében. Hiszen be kell látni azt is, a legtöbbekben ott van némi félelem eleinte.

 

A kulcs az, hogy ezen a félelmen lehetőleg minél hamarabb sikerüljön túllendülni. Tartsunk akár az autó kezelésétől, a sebességtől, a többi közlekedőtől, a tábláktól vagy ettől együttesen, a lényeg a hatékony kezelésben keresendő. Lássuk is ennek a lehetséges módjait!

 

Kevés azt mondani, hogy csak semmi stressz és félelem

 

A félelem szőnyeg alá söprése helyett sokkal inkább kifizetődő azt mondani, hogy igenis szembe kell nézni vele. Ehhez az első és legfontosabb azt kimondani, hogy pontosan mitől tartasz. Akár otthon a tükör előtt, akár az oktatóddal megosztva a félelmeid.

 

Ha ezt megteszed, furcsa dolgot fogsz tapasztalni. A félelem ugyanis pillanatok alatt enyhül pusztán azzal, hogy bátran kimondod.

Onnantól kezdve nem tud a bizonytalanság homályába bújni, ezzel kiveszed az erejét.

 

Ez tehát az első javasolt lépés, a következő pedig a cselekvés. Vagyis az, ha minden ellenérzés és bizonytalanság dacára elkezded a folyamatot. Bátran beülve a volán mögé, és szép fokozatosan magadra szedve az egészséges önbizalmat, ami kelleni fog a vezetéshez.

 

Ami hatékony megoldást jelenthet az autóvezetéstől való félelemmel szemben

 

Először is nem hátrány, ha segítő társakra találsz a félelem leküzdésének érdekében. Például szövetségesed lehet az autósiskola minden munkatársa, kezdve a KRESZ oktatást végző személyétől, egészen a gyakorlati oktatóig. Ő kulcsfontosságú szövetségesed lehet. Pláne akkor, ha őszintén és transzparensen beszélsz neki a félelmeidről. A legjobb olyan oktatót keresni, aki türelmesen és toleránsan képes kezelni a helyzetet.

 

Illetve kellő szakértelemmel és higgadtsággal segít át a kezdeti nehézségeken. Minél többször éled meg a sikerélményt, annál inkább tompulni fog majd bárminemű bizonytalanság. Aztán egy ponton már azt fogod tapasztalni, hogy igazából nem is félsz.

 

Ez pedig maga a felszabadultság, ami az autóvezetés egyik legfőbb esszenciája. Azzal együtt persze, hogy továbbra is vezess figyelmesen, körültekintően és tudatosan!

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>