. Ma Renáta napja van.
Mivel magyarázható, ha félünk az autóvezetéstől?
2022-08-10 12:47:13
Mivel magyarázható, ha félünk az autóvezetéstől?

Mivel magyarázható, ha félünk az autóvezetéstől?

A cikkben nemcsak ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk, hanem a félelmek leküzdéséhez is adunk néhány tippet.

 

Minek tudható be az autóvezetéssel szemben tapasztalt félelemérzet?

 

Bár mindenkinél más és más jellegű lehet a félelem erőssége és pontos tárgya, alapvetően körül lehet írni a mögöttes okokat. Autót vezetni elsőre ijesztően összetett feladatnak tűnhet, miközben igencsak nagy tétje is van a dolognak.

 

Többek között a LikeDrive autósiskola oktatásain a félelem hatékony kezelése is fontos tényező, amit érinteni szokás a sikeres leküzdés érdekében. Hiszen be kell látni azt is, a legtöbbekben ott van némi félelem eleinte.

 

A kulcs az, hogy ezen a félelmen lehetőleg minél hamarabb sikerüljön túllendülni. Tartsunk akár az autó kezelésétől, a sebességtől, a többi közlekedőtől, a tábláktól vagy ettől együttesen, a lényeg a hatékony kezelésben keresendő. Lássuk is ennek a lehetséges módjait!

 

Kevés azt mondani, hogy csak semmi stressz és félelem

 

A félelem szőnyeg alá söprése helyett sokkal inkább kifizetődő azt mondani, hogy igenis szembe kell nézni vele. Ehhez az első és legfontosabb azt kimondani, hogy pontosan mitől tartasz. Akár otthon a tükör előtt, akár az oktatóddal megosztva a félelmeid.

 

Ha ezt megteszed, furcsa dolgot fogsz tapasztalni. A félelem ugyanis pillanatok alatt enyhül pusztán azzal, hogy bátran kimondod.

Onnantól kezdve nem tud a bizonytalanság homályába bújni, ezzel kiveszed az erejét.

 

Ez tehát az első javasolt lépés, a következő pedig a cselekvés. Vagyis az, ha minden ellenérzés és bizonytalanság dacára elkezded a folyamatot. Bátran beülve a volán mögé, és szép fokozatosan magadra szedve az egészséges önbizalmat, ami kelleni fog a vezetéshez.

 

Ami hatékony megoldást jelenthet az autóvezetéstől való félelemmel szemben

 

Először is nem hátrány, ha segítő társakra találsz a félelem leküzdésének érdekében. Például szövetségesed lehet az autósiskola minden munkatársa, kezdve a KRESZ oktatást végző személyétől, egészen a gyakorlati oktatóig. Ő kulcsfontosságú szövetségesed lehet. Pláne akkor, ha őszintén és transzparensen beszélsz neki a félelmeidről. A legjobb olyan oktatót keresni, aki türelmesen és toleránsan képes kezelni a helyzetet.

 

Illetve kellő szakértelemmel és higgadtsággal segít át a kezdeti nehézségeken. Minél többször éled meg a sikerélményt, annál inkább tompulni fog majd bárminemű bizonytalanság. Aztán egy ponton már azt fogod tapasztalni, hogy igazából nem is félsz.

 

Ez pedig maga a felszabadultság, ami az autóvezetés egyik legfőbb esszenciája. Azzal együtt persze, hogy továbbra is vezess figyelmesen, körültekintően és tudatosan!

További híreink
Leállt a szemétszállítás Budapesten, vadsztrájkba kezdtek a kukások
Kedd reggel előzetes bejelentés nélküli, a köznyelvben úgynevezett vadsztrájknak nevezett munkabeszüntetés kezdődött – írta az FKF azt követően, hogy a cég Ecseri úti kö...
2022-10-04 20:17:28, Hírek, Színes Bővebben
Szovjetek maradtunk
A diktatúrák legjobban a politikai alternatívák megsemmisítéséhez értenek, nem is igen értenek máshoz. Majd nézd meg december táján az árakat, a forint-euró árfolyamot, l...
2022-10-02 12:16:56, Hírek, Színes Bővebben
Idén nem tart karácsonyi vásárt a főváros
Nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem szervezi meg szokásos karácsonyi vásárát a főváros, akik cége szerint az V. kerület egy másik szervezővel tárgyal.
2022-10-02 12:16:54, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Vitézi Rend, a hagyományaihoz híven megtartja legnagyobb és legmagasztosabb eseményét, az éves nagy vitéz-av...
Bővebben >>