. Ma Auguszta napja van.
Mit szól ehhez Szűcs Lajos és mit szólna Budai Gyula?
2014-01-07 09:19:35
Mit szól ehhez Szűcs Lajos és mit szólna Budai Gyula?

Mit szól ehhez Szűcs Lajos és mit szólna Budai Gyula?

Átadták a Kastélydombon épült óvodát. A három csoportot befogadó intézmény 200 milliós uniós forrásból valósult meg, melynek teljes költsége elérte a 210 millió forintot. Az átadón részt vett Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere és Szűcs Lajos(Fidesz), a Pest Megyei Közgyűlés elnöke.

 

Az új óvoda átadásának felhőtlen örömét beárnyékolja az a telek spekuláció, amit már több gyömrői szervezet is kifogásolt. A helyi Fidesz honlapján 2013. február 4-én megjelent írás is azt feszegeti, hogy az önkormányzat 2011-ben több ezer négyzetméter földterületet vont belterületi besorolásba, ami a tulajdonosnak azonnali árnövekedést eredményezett az ingatlanok értékében. A belterületté nyilvánítás után Gyömrő Város Önkormányzata területvásárlási igényt jelentett be a telkeket tulajdonló cégnek, a Kastély-domb Kft-nek. Az átminősítés előtt még értéktelen telkekből 52 millió forintért (kimagasló magas áron) vásárolt vissza óvodaépítésre földterületet az önkormányzat.

 

Gáspár Krisztián önkormányzati képviselő 2013-ban megtartott közmeghallgatáson nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott: ”Tudatosan megkárosítják a saját településüket”

 

A gyömrői városvezetés látszólag ésszerűtlen döntésére a Heti Válasz 2012. májusi oknyomozó riportja adta meg a magyarázatot. A cikk szerint ugyanis a Kastély-domb projekt ezer szállal kötődik Gyenes Levente polgármesterhez és Mezey Attila, Gyömrő alpolgármesteréhez. (Forrás megtekinthető itt)

 

A Heti Válaszban megjelentek után, a gyömrői Fidesz a következőket reagálta:

 

 „Az üggyel kapcsolatban a gyömrői Fidesz arra kérte a Gyömrő 2000 Kör képviselőit (név szerint: Tölli Lászlót, Fábián Bélát, Hodruszky Lajost, Garamszegi Sándort, Mezey Attilát, Kossuth Lászlót, valamint Székely Attilát) hogy szólaljanak fel a város egyre üzletiesebb szemléletű vezetése ellen és vessék ki maguk közül azokat, akik nem csak szervezetüknek, hanem az egész városnak is rosszhírét keltik. Egyetlen képviselő sem tette ezt meg, de még a legártatlanabb jelét sem adták annak, hogy ez zavarná őket.”- Vajon, mit szól ehhez Szűcs Lajos és mit szólna Budai Gyula?

 

PJ

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-01-07 12:23:37

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>