. Ma Vince napja van.
Mit érdemes tudni a lemeztető-fóliáról?
2022-01-12 17:12:11
Mit érdemes tudni a lemeztető-fóliáról?

Mit érdemes tudni a lemeztető-fóliáról?

A lemeztető-fólia legnagyobb előnyei

 

A beázás és az időjárás okozta egyéb károk rendkívül sok fejtörést okozhatnak egy otthon lakóinak. A váratlan költségek mellett az épület értéke is romolhat, és akár megkeserítheti az ott élők mindennapjait is. A lemeztető-fólia az ilyen baleseteket előzi meg hatékonyan azáltal, hogy elvezeti a csapadékot vagy havat, ha beázás történne, így a faanyag nem károsul. 

 

Érdemes megemlíteni, hogy a beázás okozta penész korántsem a legnagyobb probléma kellemetlen szaga vagy kinézete miatt. A tetőzet falécei ugyanis azáltal, hogy magukba szívják a nedvességet, akár teljesen használhatatlanná válhatnak. Ilyen esetben az épület biztonsága foroghat kockán, és a lécek cseréje egy vagyonba kerülhet.

 

Milyen fóliák közül választhatunk?

 

A különböző típusú lemeztető-fóliák kiválasztásánál érdemes résen lenni, és előzetesen felmérni, megmérni a rendelkezésre álló felületeket. Ilyen fontos adat a tető típusa, és hajlásszöge, valamint az épület környezete időjárási szempontból.

 

Négyféle típusú fóliával találkozhatunk, melyek a hővisszaverő, nem hővisszaverő, párazáró és páraáteresztő fóliák. Ahhoz, hogy maximális biztonságban tudhassuk a tetőszerkezetet, a fóliának különböző tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Fontos, hogy jó hőálló, UV-sugárzás ellenálló, hideg ellenálló, jó vízzáró és páraáteresztő képességgel legyen ellátva.

 

A Káplár fatelep nagyszerű minőségű lemeztető-fóliái segítségével megvédheted otthonod az időjárás viszontagságaitól!

 

Hogyan válasszunk?

 

Ha egy padlástér átalakítási projekthez szeretnél lemeztető-fóliát beszerezni, érdemes páraáteresztő típust vásárolni, melyet a belső oldalról ajánlott rögzíteni. Más esetben a penész megjelenése szinte garantált.

 

Ha olyan térrel rendelkezünk, amely kétszeresen átszellőztethető, a párazáró fólia nyújthat megoldást, amely könnyen elvezeti a nedvességet.

 

A fóliák kimondottan jól állnak ellen a hideg időjárásnak, akár -30C°-os hőmérsékletig is remekül funkcionálnak. Tetőtér esetében nyáron azonban főleg az extrém meleg okozhat gondot az ott élők számára. Éppen ezért ilyen esetben különleges, jó hőtűrő képességgel rendelkező lemeztető-fólia beszerzését ajánljuk.

 

Ha a fólia képes akár 90C°-os hőt is elviselni, akkor járunk sikerrel. Másképpen sajnos a túl magas hő károsíthatja a fóliát, és élettartama jelentősen megrövidülhet.

 

Tekintsd meg a Káplár fatelep széles kínálatát, és válaszd a megbízhatóságot és a minőséget. Legyen szó tetőlécről, fóliáról vagy egyéb tetőfedő anyagról, biztosan megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb termékeket!

További híreink
Vegye kezébe az irányítást, és dolgozzon hatékonyan egy sarokcsiszolóval!
Vannak olyan barkácsoláshoz, szereléshez, javításhoz szükséges szerszámok és barkácsgépek, amelyek minden háztartásban szükségesek, hiszen beszerzésükkel számos olyan kis...
2022-01-19 19:44:20, Hírek, Színes Bővebben
Milyen az igazán jó füstölőfa?
Ha megkérdezed az utca emberét, hogy mi az, amit leginkább szeret a grill- és barbecue ételekben, akkor a túlnyomó többség azt fogja mondani, hogy a füstös íz az. Ezt az ...
2021-12-13 13:57:56, Hírek, Színes Bővebben
Új generációs digitális pénzügyi szolgáltatók
Ahogyan életünk egyre nagyobb területe kerül át a digitális térbe, egyre nagyobb kihívással néz szembe a pénzügyi szolgáltatások világa is, hiszen az ügyfelek mindinkább ...
2021-11-24 14:06:26, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A lemeztető-fólia a szigetelés egyik legfontosabb eszköze, amely távol tartja az időjárás okozta nedvességet, ...
Bővebben >>