. Ma Andrea napja van.
Mire is jó az előkészítő folyadék?
2020-08-24 21:17:21
Mire is jó az előkészítő folyadék?

Mire is jó az előkészítő folyadék?

Nail prep és primer

 

Az első és legfontosabb készítmény az előkészítő folyadékok között a nail prep. Ez egy magas alkoholtartalmú folyadék, ami elvonja a vizet és a zsírt a körömlemezről. Ennek azért van jelentősége, mert ez segít abban, hogy tökéletes tapadást érhessünk el a tartós rögzítés előtt. Általában tip, zselé vagy épp porcelán előtt alkalmazzuk, hiszen itt elengedhetetlen, hogy tartósan és biztosan tapadjon az anyag. Arról nem is beszélve, hogy mivel magas az alkoholtartalma, így a kórokozók számára is végzetes. Ennek a használatával elkerülhető, hogy olyan mikroszkopikus apróságok maradjanak a körmökön, amik a későbbiekben elváltozást okoznának.

 

A primer szintén lényeges alapanyag, a tapadást segíti elő. Mivel ezt csak a természetes körömre szabad felvinni, így minden esetben a rögzítendő anyagok előtt kell használni.

 

Megkülönböztetünk savas és savmentes primert, mindkettőre más helyzetben van szükség.

 

A savas variáció erősen maró hatású, így meglehetősen óvatosan kell vele bánni. Nagyon kis mennyiségben szabad csak használni és csakis a körmön, mert a bőrhöz érve roppant kellemetlen és égő, csípő érzést okoz.

 

A savmentes primer pedig inkább egy kétoldalú ragasztó.

 

Fontosak a szabályok

 

Akár savas, akár savmentes primert használunk, a legfőbb szempont, hogy mindig a gyártó utasításának megfelelően járjunk el. Ha mindkettőt használjuk, akkor először mindig a savast, majd a savmentest alkalmazzuk, de azért nem árt tisztában lenni egy aprósággal. A savas primer hosszabb távú használata roncsolja a körömlemezt, ami miatt a legjobb, ha csak akkor alkalmazzuk, ha problémás körmökkel van dolgunk. Ezzel sokat tehetünk a vendégünk elégedettségéért, hiszen nem mindegy, hogy a csodaszép mesterművek alatt milyen állapotban van a saját köröm.

 

A körömbőr-eltávolító mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen majdnem ugyanolyan fontos előkészítő folyadék, mint a már említettek. A használata egyszerű, hiszen a felviteltől számítva 1-2 perc múlva már könnyedén eltávolíthatjuk a szükséges bőrt anélkül, hogy fájna vagy épp kellemetlen lenne.

 

Ha még nem vagy biztos benne, hogy minden előkészítő folyadékot megfelelően tudnál alkalmazni, akkor keresd a StudioFlash csapatát, ahol akár egy tanfolyam keretében is megtanulhatod a szakma csínját-bínját!

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben
Miért létfontosságú az utasbiztosítás egy külföldi nyaralás alkalmával?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk a bőröndünkbe. Enélkül egyszerűen nem indulhatunk el! Sőt, m...
2024-04-09 19:31:24, Hírek, Színes Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>