. Ma Emma napja van.
Mi a 4 legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni a macskák etetésénél?
2022-08-10 12:39:46
Mi a 4 legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni a macskák etetésénél?

Mi a 4 legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni a macskák etetésénél?

Jó minőségű táppal kínáld kedvencedet!

 

Ez az első és talán a legfontosabb szabály. Felejtsd el a tejet, az ételmaradékot, a házi kosztot és minden olyan ételt, ami nem megfelelő a cicák számára! Az állatnak jó minőségű, tápanyagokban gazdag macskatápra van szüksége, például a Purina One eledelekre a Petguru webáruházból. 

 

A kínálatban többféle eleséget is találsz, melyekből a cica igényeinek megfelelően tudsz választani: kisebb cicáknak például Junior, felnőtt macskáknak Adult, idős állatnak Senior tápot. De elérhetőek speciális eleségek érzékeny emésztésű, húgyutakat védő, illetve ivartalanított állatok számára is.

 

A tápanyagokban gazdag, prémiumminőségű eledel gondoskodik a cica egészségéről, így megelőzhetőek az emésztőrendszeri problémák, az elhízás, és mindazok a betegségek, amiknek a kialakulásában a helytelen táplálkozás is nagy szerepet játszik. 

 

Ügyelj a mennyiségre!

 

A macskát sem éheztetni, sem túletetni nem szabad, viszont a cicák többsége egész nap tudna nassolni, így nem a legjobb módszer az, ha mindig eleséggel kínálod, ahányszor csak vágyakozó tekintettel néz rád. 

 

Minden életkorban megvan, hogy mennyi az a táplálék, amire a macskának szüksége van, de ez mást jelent száraz, illetve nedves eledeleknél. A tápok csomagolásán mindig fel van tüntetve, hogy az állat súlyához mérten mekkora az optimális adag, de akár az internetes kalkulátorok vagy az állatorvos is segíthet meghatározni az ideális mennyiséget. 

 

Persze az egyéni tényezők is szerepet játszanak, például a cica aktivitása, mérete, vagy az, hogy szobacicáról vagy kinti-benti tartású állatról van szó. 

 

Mindig legyen előtte friss, hideg víz!

 

A macskák többsége hírhedten rossz ivó, hajlamosak túl kevés folyadékot fogyasztani. Ha nedves eledellel eteted, akkor ezzel már biztosítva van a napi folyadékigényének egy része, de még emellett is kell innia. Száraz eledelnél pedig főleg fontos, hogy elég folyadékot fogyasszon.

 

Az állatot azzal lehet ivásra ösztönözni, ha gondoskodsz róla, hogy a vize mindig friss és hideg legyen. Hisz te sem szívesen kortyolgatod a langyos, állott innivalót, nem igaz? Ezért naponta többször is cseréld a tálja tartalmát, és lehetőleg szénsavmentes ásványvizet adj neki, mert lehet, hogy a csapvíz nem ízlik neki, ezért is nem hajlandó inni. 

 

Legyen az etetésnek meghatározott napirendje!

 

A cicák a szokások rabjai, szeretik a kiszámítható napirendet. Ennek a része az etetés is. Bár az órát nem ismerik, de “belső időmérőjük” jelez, ha közeleg a lakoma ideje, így célszerű minden nap nagyjából ugyanarra az időpontra időzíteni az etetést. Ez a megszokott menetrend gazdinak és cicának is egyaránt előnyös. 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>