. Ma Ervin napja van.
Mende és Sülysáp között fegyverrel támadt a rendőrökre, vádat emeltek a férfi ellen
2014-10-20 12:08:52
Mende és Sülysáp között fegyverrel támadt a rendőrökre, vádat emeltek a férfi ellen

Mende és Sülysáp között fegyverrel támadt a rendőrökre, vádat emeltek a férfi ellen

Vádat emelt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2012 decemberében úgy próbált megszökni egy rendőrautóból, hogy megszerezte az őt előállító járőr fegyverét, és a rendőrökre fogta - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

 

Gyugyi Csilla a vádiratot ismertetve elmondta: azért kellett előállítani a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben fogva tartott férfit a Nagykátai Rendőrkapitányságra, hogy más ügyben gyanúsítottként kihallgassák.

 

A két nagykátai járőr átvizsgálta a férfi ruházatát, majd kezeit előrebilincselve a rendőrautó jobb hátsó ülésére ültették, bekapcsolták a biztonsági övét, az egyik járőr pedig beült mellé. A férfi, aki már korábban eltervezte a szökést, Mende és Sülysáp között arra panaszkodott, hogy szorítja a bilincs. Amikor a rendőr meglazította a bilincset, a férfi kirántotta belőle a bal kezét, és dulakodni kezdett a rendőrrel, kinyitotta a rendőr oldalán lévő pisztolytokot, és kivette a szolgálati fegyvert. Miközben hadonászott vele, azt kiabálta: nem érdekli semmi, elmegy, mert látni akarja a feleségét és a gyerekét.

 

Az autót vezető rendőrnő megállt, könnygázzal lefújta a férfit, de ez sem hatott. A dühöngő utas a fegyvert hol az egyik, hol a másik rendőrre fogta, és mivel nem sikerült kiugrania a kocsiból, a rendőrökre célozva meghúzta a ravaszt. A fegyver biztosított állapotban volt, ezért nem sült el.

 

A rendőrautó vezetője ezután három lövést adott le a vádlottra. A férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

 

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni, fegyveresen elkövetett erőszak és fogolyszökés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen - közölte Gyugyi Csilla.

 

 

 

 

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>