. Ma Auguszta napja van.
Melyek a legfontosabb szempontok fürdőszoba-felújítás előtt?
2021-01-15 22:51:26
Melyek a legfontosabb szempontok fürdőszoba-felújítás előtt?

Melyek a legfontosabb szempontok fürdőszoba-felújítás előtt?

A tervezés fontossága

 

Ahogy sok más felújítás során, a fürdőszoba esetében sincs másként, azaz a tervezés az egyik legfontosabb. Ha nem ötletszerűen vásárolunk, akkor azzal rengeteg pénzt és időt takaríthatunk meg. Rajzoljuk és dolgozzuk ki az elképekéseinket, és akár a színeket is tervezzünk meg, ha ennyire konkrét információk állnak a rendelkezésünkre. Amennyiben van rá mód és lehetőség, akkor érdemes szakember segítségét kérni, hiszen vele könnyebb célirányosan mozogni.

 

Persze ez nem megy egyik napról a másikra, így a legjobb, ha úgy rendezkedünk be, hogy akár heteket is igénybe vehet a projekt, tehát van hol laknunk, tisztálkodnunk és persze aludnunk. Lehetőleg próbáljuk meg tavaszra vagy őszre ütemezni a munkálatokat, mert olyankor könnyebben kötnek a fugázóanyagok és a festékek is. Ezt mindig tartsuk szem előtt, főleg, ha mielőbb végezni szeretnénk. 

 

Hogyan induljunk neki?

 

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mindenhol egészen alulról kell elindulni, tehát vissza kell bontani az alapokig az építőköveket. A szellőzőrendszer is fontos, hogy kielégítően üzemeljen, hiszen ha gond van vele, akkor nem szárad meg olyan jó tempóban sem a fal, sem pedig a fugák, és akár penészedés is felléphet. Ha megszáradt minden, akkor következhet a különböző egyéb kellékek beszerelése, mint a csaptelepet, a kád vagy a zuhanytálca.

 

Fürdőszoba lévén fontos, hogy a falak kapjanak egy vízálló réteget, mert ennek hiányában a későbbiekben komoly károk merülhetnek fel. 


A fürdőszobába szánt bútorok esetén számba kell venni a rendelkezésükre álló helyet és megtervezni, hogy melyektől nem lesz túlzsúfolt a helyiség. 

 

A fürdőszoba harmóniája érdekében mindenképp ügyeljünk arra, hogy a csaptelepek egységesek legyenek, a kád, szekrények és minden más pontosan illeszkedjen, valamint a színek is egyben legyenek. 

 

A megfelelő hangulatért pedig érdemes különböző világításokat beszerelni, amik megteremtik, sőt akár fokozzák is a pihentető vagy akár izgalmas atmoszférát. 

 

Tükrök, LED szalagok, spotok vagy bármi, ami ellazít és biztosítja a kellemes relax élményt. Ne hagyd a véletlenre, szerezz be különböző hangulatfényeket!

 

Ha még nincs tapasztalatod a fürdő felújításában, akkor mindenképp böngészd át a Gemini-Duo kínálatát, hogy megtaláld az elképzelésednek megfelelő elemeket a fürdő felújításához.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Színes Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Jóllehet az autópálya-matrica évről évre költségesebb, legalább az infláció mértékével növekszik az ára, az au...
Bővebben >>