. Ma Emma napja van.
Megvan, hol épülhet új iskola Gyömrőn, már csak pénz kell hozzá
2018-05-15 21:09:55
Megvan, hol épülhet új iskola Gyömrőn, már csak pénz kell hozzá

Megvan, hol épülhet új iskola Gyömrőn, már csak pénz kell hozzá

Egy a Reflexx birtokába jutott tanulmány szerint  pénz egyelőre még nincs iskola beruházásra Gyömrőn, de tervek már vannak, amely leírja, hogy hol lenne a legjobb helye az új  iskolának. A lap ennek a szakmai anyag  legfontosabb elemeit hozta nyilvánosságra a mai napon, mely szerint  egy iskola nem is elég. 


A tanulmány egy vadonat új, 250 fős, 8 osztályos iskola megépítését tartja szükségesnek – legkésőbb 2020-ig – Gyömrő északi részén, a Liget lakópark közelében. Itt elsődlegesen alsó tagozatos osztályok indulnának, s csak később javasolnák az 1-8 osztályos működés bevezetését.


A másik sulit 2022-23-ra kellene felépíteni, mégpedig Gyömrő „falusi” részén, Péteri irányában, a Kastélydomb lakópark körzetében. Ezt az intézményt szintén 250 gyerek befogadására kellene szabni. A Ligetbe javasolt iskolához hasonlóan itt is egy 8 osztályos iskola megépítését vetik fel, ám a helyi demográfia sajátosságai miatt először csak alsó tagozatos osztályokat javasolnak indítani, akár két osztályt is párhuzamosan. Ezt a felállást a későbbiekben kellene átalakítani, vagyis az új iskolát kizárólag felső tagozatosok számára kialakítani, vagy indokolt esetben 1-8 osztályos iskolaként használni.

Utoljára frissítve: 2018-05-15 21:24:31

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>