. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Megmenekülhetnek a kutyák - korlátozhatják a petárdázást
2020-02-01 12:20:06
Megmenekülhetnek a kutyák - korlátozhatják a petárdázást

Megmenekülhetnek a kutyák - korlátozhatják a petárdázást

Az állattartók és az állatbarátok a Facebook nyilvánosságát kihasználva egy emberként szólaltak fel az indokolatlan mértékű zajhatások ellen. Úgy tűnik, az elemi felháborodás elérte célját és meghallgatásra találnak a kutyások panaszai.  

 

Szigoríthatják a petárdázás büntetését. 

 

Simicskó István, Újbuda Fideszes országgyűlési képviselője a Magyar Nemzet újságirójának úgy nyilatkozott, hogy szigorítani kell az intenzív, hirtelen zajhatással járó rendezvényekre és a pirotechnikai eszközök használatára vonatkozó, jelenleg nagyon liberális szabályozásokat. A hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, képviselőtársával, Budai Gyulával ezzel kapcsolatosan már módosító törvényjavaslatot is benyújtott. Simicskó az újbudai Őrmezői Kutyaiskolát látogatta meg a napokban, ahol elmondta: „A felelős állattartás jegyében és az embertársainkra, főként a kisgyermekes családokra és az idősekre való odafigyelés miatt is fontos, hogy ezt a törvénymódosítást mihamarább megtegyük, a felelőtlen és szabályozatlan zajkeltés, rendzavarás szigorúbb szabályozása elengedhetetlen.”

 

A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a petárdázás mind a háziállatok, mind vadon élő társaik, valamint a természetes környezet esetében is visszafordíthatatlan károkat okozhat. Az elkóborlás mellett maradandó lelki és testi sérüléseket szenvednek el az állatok, elsősorban a kutyák.

 

A kutyák máshogy érzékelik a világot, mint az ember

 

Simicskó szerint a hűség, amit a kutya érez a gazdája, az ember iránt, egyedülálló tulajdonság, ám emellett sok olyan képessége is van egy ebnek, amiben sokszorosan túl is tesz az emberen. A képviselő itt az ebek szaglására, hallására gondolt: a kutya akár négyszer olyan messziről meghallja a hangot, mint az átlagos hallású ember.

 

Végül a kutyák dicséretére a politikus hozzátette: az ebek olyan képességekkel is rendelkeznek, amelyekből az ember is tanulhat, mint például a hűség, a kitartás és a bátorság.

 

Reméljük, hogy politikusaink is kellően bátrak lesznek és a petárdázás büntetéséről szóló jogszabály mihamarabb szigorításra fog kerülni.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>