. Ma Auguszta napja van.
Megjött a hőpapiros bérlet
2014-05-13 08:55:09
Megjött a hőpapiros bérlet

Megjött a hőpapiros bérlet

Mától fokozatos bevezeti a Budapesti Közlekedési Központ az ügyfélszolgálatokon és a jegypénztáraknál a helyszíni, hőpapírra történő jegy- és bérletnyomtatást.

 

A BKK közölte: elsőként a Kőbánya-Kispest buszvégállomáson lévő jegypénztárban vezetik be az új rendszert. A már átalakított pénztárakban vagy az új jegyautomatákból történő bérletvásárlásnál az utasnak az eddigiektől eltérően előre meg kell adnia valamely igazolványának számát.

 

 

Ezt a pénztárakban az értékesítők írják rá a bérletre, míg az automatáknál a vásárláskor kell az érintőképernyős felületen beírni, és az automaták nyomtatják rá.

 

A bérletekre a BKK-s vagy Volánbuszos bérletigazolvány, személyi igazolvány, jogosítvány, diákigazolvány, útlevél vagy egyéb kedvezményre jogosító okmány számát kell nyomtatni. A központ hangsúlyozta: a bérletvásárláskor nem kell igazolni a személyazonosságot, azaz nem kell bemutatni az igazolványt.

 

Az azonosítószámot nyilvántartó ügyfélkártya használata nem lesz kötelező, de a használata megkönnyíti a bérletvásárlást - közölte a BKK.

 

A BKK háromszáz új jegy- és bérletkiadó automatát állít üzembe, ezekből hatvan már működik a forgalmasabb csomópontokban.Ezek a jegyeken kívül bérletek kiadására és számla kiállítására is alkalmasak, emellett az érmék mellett papírpénzt és bankkártyát is elfogadnak.

 

Az automaták telepítését március végén az M4-es metró indulásával kezdték el, a teljes projekt várhatóan egy év alatt fejeződik be.

 

MTI

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Utoljára frissítve: 2014-05-13 08:56:38

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>