. Ma Mátyás napja van.
Mégis Horthy tér a Horthy park?
2014-03-09 23:02:32
Mégis  Horthy tér a Horthy park?

Mégis Horthy tér a Horthy park?

Valótlanul állította a gyömrői városvezetés akkor, amikor azt állította, hogy kizárólag  csak a  park viseli Horthy Miklós nevét a városban.

 

 

Egy 2014. február 19-én kelt hatósági engedély azt tanúsítja, hogy a gyömrői polgármesteri hivatal (A) épületének címe  Horthy Miklós tér 1 sz. alatt van, ahol ezentúl kormányablak fog működni.

 


Gyömrőn nem a parkot nevezték el Horthyról, a kormányhivatal hivatalos címe: Gyömrő, Horthy Miklós tér 1.

 

A település képviselő-testülete 2012 április 23-án fogadta el azt a határozatot, mely szerint a város egyik közterületét Horthy térré keresztelik át.

 

A KIGYE (Környezet, Ifjúság és Gyermekvédő egyesület) ekkor, április végén beadvánnyal fordult a testülethez, melyben a határozat visszavonását kérték, ellenkező esetben népszavazás kezdeményezését helyezték  kilátásba a kérdésről. Úgy tűnt akkor, hogy a korábbi lendületből valamelyest a városvezetés visszavett.

 

A lakossági tiltakozás hatására módosította korábbi döntését a gyömrői képviselő-testület, és úgy döntöttek, hogy nem a város főtere viseli Horthy Miklós nevét, csak a téren lévő park. Ezt a cinikus döntést választotta akkor a gyömrői önkormányzat, és ilyen kompromisszumos megoldást ajánlott a tiltakozó civileknek. Melyet a mai napig a civilek nem fogadtak el.

 

A névadás elleni tiltakozók  úgy vélték, hogy a főtér egy részének átkeresztelése ugyanúgy elfogadhatatlan, mint ahogy elfogadhatatlan volt az eredeti elképzelés.

 

Mezey Attila (Gyömrő 2000 Kör), a város alpolgármestere a képviselő-testület módosító határozatát magyarázva azt közölte az MTI-vel: a korábbi Szabadság tér egy részét kitevő fás, füves területet nevezik el az egykori kormányzóról, míg a tér peremén futó részt Szabadság útnak hívják. A tér mentén lévő közintézmények (iskola, polgármesteri hivatal, művelődési központ) címében a Szabadság út szerepel majd, és a zöldterület köré sem helyeznek ki Horthy Miklós feliratú táblákat, vagyis mindkét "tábor" óhaját figyelembe vették.

 

Ezzel a nyilatkozattal szemben viszont mára kiderült, hogy valótlant állított az alpolgármester, mert a gyömrői kormányhivatal címe Horthy Miklós tér 1.

 

Ezt a 2014. február 19-én kelt, építésügyi hatósági engedély bizonyítja. Gyömrőn a Horthy Miklós tér 1 szám alatt kormányhivatal fog működni, amihez az épület belső átalakítására az építési engedélyt megkapta, kormányablak kialakításához.

 

Kormányzati ügyfélszolgálat (kormányablak) kialakításával összefüggésben, a meglévő épület átalakítására vonatkozó építési engedély iránti kérelem ügyével kapcsolatosan Budapest Főváros Kormányhivatalának határozata itt elérhető.

 

PJ

 

Utoljára frissítve: 2014-03-13 20:29:04

További híreink
Elhunyt Csukás István
Életének 84. évében elhunyt Csukás István, a nemzet művésze - közölte Facebook-oldalán az Újszínház.
2020-02-24 11:55:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Házhelynek mérik ki a maradék piaci parkolókat
29 millió forintért árulják a legnagyobb internetes ingatlanportálon a piaci parkoló utolsó megmaradt területeit. A megdöbbentő hírre egy olvasónk hívta fel a Gyömrői Hír...
2020-02-24 08:13:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Már halálos áldozatot is szedett a koronavírus Olaszországban
Nemrégiben adta hírül az MTI, hogy 17 koronavírusos megbetegedést regisztráltak Olaszországban, melyből 15-öt az északi Lombardia tartományból, kettőt pedig a szintén ész...
2020-02-22 10:14:19, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismeretlen személyek megpróbálták lebénítani a gyömrői MK-színpad jegyfoglaló rendszerét. A társulat ellen nem...
Bővebben >>