. Ma Márk napja van.
Mégis Horthy tér a Horthy park?
2014-03-09 23:02:32
Mégis  Horthy tér a Horthy park?

Mégis Horthy tér a Horthy park?

Valótlanul állította a gyömrői városvezetés akkor, amikor azt állította, hogy kizárólag  csak a  park viseli Horthy Miklós nevét a városban.

 

 

Egy 2014. február 19-én kelt hatósági engedély azt tanúsítja, hogy a gyömrői polgármesteri hivatal (A) épületének címe  Horthy Miklós tér 1 sz. alatt van, ahol ezentúl kormányablak fog működni.

 


Gyömrőn nem a parkot nevezték el Horthyról, a kormányhivatal hivatalos címe: Gyömrő, Horthy Miklós tér 1.

 

A település képviselő-testülete 2012 április 23-án fogadta el azt a határozatot, mely szerint a város egyik közterületét Horthy térré keresztelik át.

 

A KIGYE (Környezet, Ifjúság és Gyermekvédő egyesület) ekkor, április végén beadvánnyal fordult a testülethez, melyben a határozat visszavonását kérték, ellenkező esetben népszavazás kezdeményezését helyezték  kilátásba a kérdésről. Úgy tűnt akkor, hogy a korábbi lendületből valamelyest a városvezetés visszavett.

 

A lakossági tiltakozás hatására módosította korábbi döntését a gyömrői képviselő-testület, és úgy döntöttek, hogy nem a város főtere viseli Horthy Miklós nevét, csak a téren lévő park. Ezt a cinikus döntést választotta akkor a gyömrői önkormányzat, és ilyen kompromisszumos megoldást ajánlott a tiltakozó civileknek. Melyet a mai napig a civilek nem fogadtak el.

 

A névadás elleni tiltakozók  úgy vélték, hogy a főtér egy részének átkeresztelése ugyanúgy elfogadhatatlan, mint ahogy elfogadhatatlan volt az eredeti elképzelés.

 

Mezey Attila (Gyömrő 2000 Kör), a város alpolgármestere a képviselő-testület módosító határozatát magyarázva azt közölte az MTI-vel: a korábbi Szabadság tér egy részét kitevő fás, füves területet nevezik el az egykori kormányzóról, míg a tér peremén futó részt Szabadság útnak hívják. A tér mentén lévő közintézmények (iskola, polgármesteri hivatal, művelődési központ) címében a Szabadság út szerepel majd, és a zöldterület köré sem helyeznek ki Horthy Miklós feliratú táblákat, vagyis mindkét "tábor" óhaját figyelembe vették.

 

Ezzel a nyilatkozattal szemben viszont mára kiderült, hogy valótlant állított az alpolgármester, mert a gyömrői kormányhivatal címe Horthy Miklós tér 1.

 

Ezt a 2014. február 19-én kelt, építésügyi hatósági engedély bizonyítja. Gyömrőn a Horthy Miklós tér 1 szám alatt kormányhivatal fog működni, amihez az épület belső átalakítására az építési engedélyt megkapta, kormányablak kialakításához.

 

Kormányzati ügyfélszolgálat (kormányablak) kialakításával összefüggésben, a meglévő épület átalakítására vonatkozó építési engedély iránti kérelem ügyével kapcsolatosan Budapest Főváros Kormányhivatalának határozata itt elérhető.

 

PJ

 

Utoljára frissítve: 2014-03-13 20:29:04

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>