. Ma Béla napja van.
Még lehet jelentkezni a Virágos Magyarországért versenyre!
2015-03-23 19:56:12
Még lehet jelentkezni a Virágos Magyarországért versenyre!

Még lehet jelentkezni a Virágos Magyarországért versenyre!

Idén május 31-ig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai a 22. Virágos Magyarországért versenybe, amelynek fődíja Magyarország képviselete a 2016-os Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) - közölte a projektet kezelő Magyar Turizmus (MT) Zrt. hétfőn.

 

A Virágos Magyarországért verseny több mint két évtizede az ország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom, amelyhez az MT Zrt. biztosít szervezeti és finanszírozási keretet. Az országos mellett ma már helyi - városi, megyei, régiós - versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében. 


 A feltételek a korábbiakhoz hasonlók: önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési lap megtalálható az interneten, a mozgalom honlapján, a viragosmagyarorszag.itthon.hu címen. 


A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája, mely 2015-ben a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága, kiemelten figyelve a közelgő jubileumi emlékévekre: 2016-ban a Szent Márton emlékév és 2017-ben a reformáció 500. évfordulója.


A mozgalom fontos összekötő kapocs Európával, mivel a magyar megmérettetés része a 12 európai országot átfogó Európai Virágos Városok és Falvak versenyének. Az elmúlt két évtized alatt közel 50 magyar település vett részt az európai versenyben igen szép eredménnyel: 8 arany-, 22 ezüst-, 10 bronz- és 10 európai érmet nyerve.


2015-ben város kategóriában Siófok, falu kategóriában Balatongyörök képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe versenyben.

 

Gyömrői Hírhatár/MTI

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-03-23 21:17:44

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>