. Ma Emma napja van.
Medvefarsang, mackófesztivál és medveles Budapesten és Pest megyében
2017-02-01 20:14:16
Medvefarsang, mackófesztivál és medveles Budapesten és Pest megyében

Medvefarsang, mackófesztivál és medveles Budapesten és Pest megyében

A néphiedelem szerint február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján ha a medve a barlangjából kibújva meglátja az árnyékát, megijed tőle és visszamegy aludni, ami azt jelenti, hogy még hosszú lesz a tél.
    

A Fővárosi Állat- és Növénykertben csütörtöktől vasárnapig Aki bújt, aki nem, medve! címmel mackófesztivált tartanak, amelyen egyebek mellett látványetetésekkel, állatbemutatókkal, kézműves foglalkozással, méhészeti bemutatóval, zenés családi programokkal és kedvezményekkel várják a közönséget.
    

Az állatbemutatók során a kert nagyobb testű medvéi mellett a kisebb termetű "rokonsággal", a kis pandákkal, az ormányos medvékkel, a mosómedvékkel és a farksodrókkal is megismerkedhetnek a látogatók, de még az is kiderül, hogy van-e köze a koalának a medvékhez.
    

A kísérő programok fellépői között lesz mások mellett Dolák-Saly Róbert, illetve Bolba Éva és a JAZZterlánc együttes is. A hagyományokhoz híven a 14 éven aluli, brummogva érkező gyerekek ingyen mehetnek be az állatkertbe.
    

A veresegyházi Medveotthonban csütörtökön Medvefarsangot tartanak. Az eseményre 10 órától várják a gyerekeket, akikkel közös énekléssel, mondókázással és gyertyagyújtással várják, hogy kibújnak-e a barlangjukból a medvék. Öleld át a mackót! címmel élőlánccal körbe is ölelhetik a medvéket a résztvevők. 
    

A Budakeszi Vadasparkban már szerdán elkezdődnek a Medve-les napok. A péntekig tartó programok főszereplője Móricz, a barnamedve lesz. Az óvodás és kisiskolás csoportok a medvekifutó mellett tartott előadáson számos érdekességet megtudhatnak a Magyarországon őshonos csúcsragadozóról, majd interaktív foglalkozások és játékok során ismerkedhetnek meg közelebbről is a medvékkel. Megtudhatják például, hogy meddig tart a téli álom, vagy hogy milyen erőfeszítések szükségesek egy jó csupor méz megkaparintásához.


MTI

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>