. Ma Konrád, Tivadar napja van.
MÁV: december 10-én lép életbe a 2017/2018-as menetrend
2017-12-06 12:51:37
MÁV: december 10-én lép életbe a 2017/2018-as menetrend

MÁV: december 10-én lép életbe a 2017/2018-as menetrend

A tájékoztatás szerint megszűnik a nyomtatott menetrendkönyv, a menetrend a MÁV-csoport honlapján érhető el.
    

A belföldi menetrendi változások közül a vasúttársaság egyebek közt kiemelte, hogy csökken a menetidő a Balaton déli partján elvégzett pályafelújításoknak köszönhetően a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa/Keszthely és a Fonyód-Kaposvár vonalakon, Balatonmáriafürdő alsó neve Máriahullámtelepre módosul.
   

 A Budapest és Piliscsaba között a felsővezeték-rendszer kiépítése után reggelenként napi egy pár Flirt motorvonat közlekedik december 11-től, a villamosítás befejezését követően, várhatóan tavasztól a teljes vonalon további modern Flirt járműveket állítanak forgalomba.
   

Változik a nemzetközi menetrend és díjszabás. A többi között heti és havi nemzetközi bérleteket kínálnak a Győrből, Mosonmagyaróvárról és Hegyeshalomból Bécsbe ingázóknak, a bérleteket a regionális nemzetközi járatok mellett a távolsági vonatainkon is igénybe vehetik az utasok.
    

Az eddig Nyíregyházáról Bécsbe közlekedő Hortobágy EuroCity útvonala Záhonyt is eléri, és közvetlen kocsit továbbít Kijev és Bécs között.
    

A Dacia nemzetközi gyorsvonatra a magyar-osztrák forgalomban már nem lesz kötelező helyjegyet váltani, Budapest és Bécs között pedig már a MÁV-Start is közlekedtet közvetlen kocsikat.
    

A menetrendváltástól a Romániába közlekedő nemzetközi vonatok közül kizárólag a Hargita és a Körös InterCity továbbít első osztályú kocsit, míg az étkezőkocsi-szolgáltatás gazdasági okokból valamennyi járaton megszűnik. 
    

A nem megfelelő kihasználtság miatt jövő nyáron nem közlekedik vonat a bolgár és a montenegrói tengerpartra.
    

A vasúttársaság kiemelte, hogy december 10-étől kedvezőbb lesz az önkiszolgáló csatornákon a jegyvásárlás. A MÁV-Start a jegykiadó automatákból értékesített jegyekre, az interneten vásárolt, de automatából kinyomtatott jegyekre 5 százalékos, okostelefonon, tableten, laptopon bemutatható e-vonatjegy vásárlásánál 10 százalék kedvezményt ad, csúcsidőn kívüli utazás esetén további 10 százalék engedményt ad - tájékoztatott a vasúttársaság.
    

Az olcsóbb elektronikus jegyeket elővételben december 8-ától lehet megvásárolni, az ajánlat a bérletekre nem vonatkozik.
    

Várhatóan 2018 tavaszáig teljes körben letölthető lesz a jegyvásárlási funkció a Vonatinfó új verziójában, ami Androidon és iOS-en is elérhetővé válik - tájékoztatott a MÁV.


MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk ...
Bővebben >>