. Ma György napja van.
Május 22-én éjfélig lehet nyilatkozni az adó 1+1 százalékának felajánlásáról
2018-05-18 13:18:51
Május 22-én éjfélig lehet nyilatkozni az adó 1+1 százalékának felajánlásáról

Május 22-én éjfélig lehet nyilatkozni az adó 1+1 százalékának felajánlásáról

A szervezet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint aki már korábban beadta szja-bevallását vagy jóváhagyta tervezetét, de még nem döntött az 1 százalékok sorsáról, az 22-éig külön is rendelkezhet. 
    

Adataik szerint a legtöbben gyermekek fejlesztésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát.
    

Hangsúlyozták, hogy az egyházi 1 százalékról szóló idei nyilatkozatokat a NAV a következő években is figyelembe veszi, egészen addig, míg a felajánló a rendelkezését vissza nem vonja vagy nem jelöl meg másik egyházi kedvezményezettet. Civil szervezet vagy a Nemzeti Tehetség Program javára viszont továbbra is évente kell megtenni a felajánlást.
    

A felajánlók hozzájárulhatnak a rendelkező nyilatkozatban ahhoz is, hogy a civil kedvezményezett kérésére a NAV átadja a nevüket és postai vagy elektronikus levelezési címüket. Az adott civil szervezetek ezeket az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra használhatják 5 évig. 
    

A rendelkező nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz. Aki a bevallással együtt szeretne felajánlani, annak az adóbevallás megfelelő oldalát kell kitöltenie. Aki később szeretne nyilatkozni erről, az a "17EGYSZA" lapon vagy annak tartalmával megegyezően, írásban teheti ezt meg. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni a legegyszerűbben az Ügyfélkapun keresztül, a NAV webes kitöltőprogramjával lehet.


MTI

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>