. Ma Andrea napja van.
Maglódi almát osztott a Blaha Lujza téren az LMP
2014-10-03 22:40:01
Maglódi almát osztott a Blaha Lujza téren az LMP

Maglódi almát osztott a Blaha Lujza téren az LMP

Többek között a vidék és a városok együttélésének fontosságára hívta fel a figyelmet az LMP, azzal, hogy kedden két politikusa, Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő és Csárdi Antal főpolgármester-jelölt, valamint több aktivistája is almát osztott a fővárosi Blaha Lujza téren.

 

Az eseményhez  kapcsolódó sajtótájékoztatón Sallai R. Benedek azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon a vidék és a városok évszázadokon át szoros együttműködésben éltek. Véleménye szerint ez a rendszer 25 évvel ezelőtt "összeomlott", a vidék magára maradt, Budapest és a megyei jogú városok "elvágták magukat" a korábban az élelmiszertermelést jelentő vidéktől.

 

Az LMP aktivistái délelőtt Maglódon almát szedtek, hogy egyrészt ezzel is segítsenek az orosz embargó miatt nehéz helyzetben lévő termelőknek, másrészt pedig így szeretnék elérni, hogy a főváros és a vidék "szimbolikusan újra összefogjon" - közölte.

 

Csárdi Antal azt mondta, ennek az összefogásnak az egyik legfontosabb eszköze, hogy élhetővé tegyék a budapesti piacokat, ahol a főváros lakói is hozzájutnak az egészséges, friss magyar élelmiszerekhez. Hozzátette: nem engedhetik, hogy azok a multinacionális cégek, amelyek "rátelepedtek Budapest gazdaságára", megfojtsák a kistermelőket és kiskereskedőket.

 

Hangsúlyozta, ehhez a fővárosi önkormányzatnak is hozzá kell járulnia például azzal, hogy jobban elérhetővé teszik a piacokat, amelyeknek környékén megfelelő mennyiségű parkolóhelyet és biciklitárolót alakítanak ki.

 

Csárdi Antal kategorikus nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy visszalépne-e Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) baloldali pártok által támogatott főpolgármester-jelöltjének javára. Kijelentette, hogy a baloldali választók elveszítették jelöltjeiket, de - mint mondta - az LMP programja viszont tele van olyan baloldali értékekkel, amelyekkel bármelyik baloldali választó azonosulni tud.

 

"Kunhalmi Ágnes azt mond, amit akar, szerintem amit mond, az teljesen őrület" - reagált arra, hogy a szocialisták budapesti elnöke hétfőn, az MSZP budapesti párttanácsának megbeszélése után bejelentette, a testület többsége azt kéri, hogy aki le akarja váltani Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármestert, az szavazzon Bokros Lajosra, a demokratikus oldal legerősebb jelöltjére. Kunhalmi Ágnes ugyanitt azt mondta, hogy a kialakult helyzetben akkor van a legnagyobb esély a változásra Budapesten, ha a liberálisok, az LMP és a PM is egy demokrata jelöltet támogat.

 

Csárdi Antal viszont úgy fogalmazott, hogy Kunhalmi Ágnesnek előbb a saját pártvezetésével kell megbeszélnie, hogy mit gondolnak erről a kérdésről és csak azután érdemes másokat felszólítania, miután a szocialisták egyezségre jutottak a kérdésben. Kijelentette azt is, hogy a mostani választáson a baloldali pártok eljátszották az utolsó esélyüket.

 

MTI

 

 

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben
Miért létfontosságú az utasbiztosítás egy külföldi nyaralás alkalmával?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk a bőröndünkbe. Enélkül egyszerűen nem indulhatunk el! Sőt, m...
2024-04-09 19:31:24, Hírek, Színes Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>