. Ma Gedeon napja van.
Lopott autókat bontottak szét Gyálon - videó
2014-10-24 12:38:17
Lopott autókat bontottak szét Gyálon - videó

Lopott autókat bontottak szét Gyálon - videó

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást G. Mihály 53 éves budapesti, K. János 40 éves velényi és J. Árpád 52 éves budapesti lakosok ellen.

 

A kispesti rendőrök csalás miatt indítottak eljárást a sértett feljelentése alapján G. Mihály ellen, mivel a gyanú szerint egy olyan Renault típusú gépkocsit adott el a férfinek, amelyről később kiderült, hogy nem rendelkezik azokkal a paraméterekkel, amelyeket korábban állított. A sértett a vásárlást követően jelezte a problémát az 53 éves budapesti férfinek, ezért szóbeli megállapodást kötöttek arra vonatkozóan, hogy a gépkocsi helyett G. Mihály egy másikat ad át részére kétszázezer forint ráfizetés esetén.

 

A vevő és az eladó találkozót beszéltek meg a csere lebonyolítása érdekében, amelyről G. Mihály a sértett által korábban megvásárolt fekete színű autóval távozott, de az ígért új gépkocsit azóta sem adta át részére.

 

A kispesti rendőrök a nyomozás során 2014. október 21-én házkutatást tartottak a gyanúsított Budapest XIX. kerületi lakcímén, ahol gépkocsi alkatrészeket és több mint húsz olyan rendszámtáblát foglaltak le, amelyek körözését korábban fővárosi és vidéki kapitányságok rendelték el.

 

Az ingatlan mélygarázsában a nyomozók egy Renault típusú aranyszínűre fújt gépkocsit is találtak, amelynek egyedi azonosító jelei nem voltak olvashatóak. A helyszínen elvégzett elsődleges vizsgálatok alapján a műszaki szakértő megállapította, hogy a megtalált gépkocsi eredeti színe fekete és feltehetően megegyezik azzal az autóval, amelyet a sértett korábban G. Mihálytól vásárolt meg.

 

 

A rendőrök később a gyanúsított gyáli címét is ellenőrizték, ahol további bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyakat foglaltak le. A tanyán közel hetven rendszámot, motorblokkokat és további bontásból származó alkatrészeket találtak a kispesti rendőrök.

 

 

A nyomozók igazoltatták a telephelyen dolgozó K. Jánost és J. Árpádot is, akik – a gyanú szerint - segítették G. Mihály tevékenységét, részt vettek a telephelyre érkező autók szétszerelésében és elvégezték a gyanúsított által kiadott további feladatokat.

 

 

A három férfit a rendőrök elfogták és előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

 

Ellenük a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek G. Mihály előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2014. október 23-án elrendelt. K. János és J. Árpád szabadlábon védekezik.

 

 
Gyömrői Hírhatár/Police.hu
 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-10-25 07:41:01

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>