. Ma Márk napja van.
Lezárult a nyomozás a nyugdíjaskopasztó gyanúsítottak ellen
2016-02-12 13:37:29
Lezárult a nyomozás a nyugdíjaskopasztó gyanúsítottak ellen

Lezárult a nyomozás a nyugdíjaskopasztó gyanúsítottak ellen

A Monori Rendőrkapitányság eljárást folytatott H. Imre 41 éves monori lakos ellen sikkasztás bűntett, csalás bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének, míg dr. K. Péter 36 éves budapesti lakos ellen csalás bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt- írta lapunknak küldött közleményében a rendőrség. 

 

A nyomozás szerint  H. Imre, - mint egy helyi szociális intézmény vezetője – 2008. augusztus 11-től teljes körű meghatalmazást kért és kapott az otthon egyik lakójától, valamennyi bankszámlájával kapcsolatos ügyintézés céljából. Az intézmény vezető a meghatalmazás segítségével az idős ember bankszámláiról jogtalanul levett, illetve saját számláira átutalt közel 30 millió forint készpénzt, mellyel később nem tudott elszámolni, a pénzösszeggel sajátjaként rendelkezett.

 

A Monori Rendőrkapitányság – a feljelentést követően – 2013. július 1-jén büntetőeljárást indított. A nyomozást követően a Gyömrői Rendőrőrs munkatársai 2014. június 10-én 13 óra körüli időben Gyömrőn elfogták és előállították H. Imrét, akit ezt követően a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. Az illetékes bíróság 2014. június 13-án elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

 

A nyomozás során kiderült, hogy a 41 éves férfi a szociális intézmény vezetőjeként – 2011. május és 2014. május közötti időszakban – további négy idős ember részére okozott több millió forintos kárt. A férfi az idősek bizalmát kihasználva, a részére adott meghatalmazások segítségével a négy személy bankszámláiról a saját számlájára több alkalommal készpénzt utalt át, mely összegekkel a sajátjaként rendelkezett.

 

A rendőrség szerint a 41 éves férfi gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2014. április 3-án adásvételi szerződést kötött egy nővel, mely során eladott egy idős ember tulajdonában lévő ingatlant úgy, hogy arról nem volt tudomása, illetve ehhez olyan meghatalmazást és egyéb hivatalos okiratokat használt fel, melyet nem az arra jogosult írt alá. A hamis magánokiratok egy részét a gyanú szerint dr. K. Péter ügyvéd  ellenjegyezte, így őt a monori rendőrök 2015 decemberében gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A két férfi ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére. 


Utoljára frissítve: 2016-02-12 20:05:47

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>