. Ma Márk napja van.
Letették az M4 gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd közötti szakaszának alapkövét
2017-04-28 20:55:00
Letették az M4 gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd közötti szakaszának alapkövét

Letették az M4 gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd közötti szakaszának alapkövét

MTI Fotó: Kovács Attila


Csaknem  negyvenöt kilométeren, két fázisban épül az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd között; a 72 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően erősödik a térség gazdasági potenciálja, javul Tápióság településeinek megközelíthetősége, biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Üllőn, a beruházás alapkőletételén.


Hozzátette,  2019 őszére két szakaszban: Üllő és Albertirsa, valamint Albertirsa-Cegléd között épül meg az új 2x2 sávos út, amelyet később autópályává lehet fejleszteni.
    

Beszélt arról is, hogy 2022-ig több mint 900 kilométerrel bővül a mostani, 1450 kilométeres gyorsforgalmi úthálózat.


    


Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, egy ország vagy terület versenyképességéhez hozzájárul elérhetősége az ott élő lakosság mobilitása. A kormány arra törekszik, hogy minden megyeszékhely be legyen kötve a gyorsforgalmi hálózatba, és minden meglévő gyorsforgalmi út, autópálya elérje az országhatárt - tette hozzá.     


Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Pest megyére vonatkozó uniós fejlesztési korlátozások miatt a 4-es út fejlesztése eddig nem indulhatott meg, de 2016-tól a kormány forrást biztosított, és elrendelte a továbbépítések előkészítését. Az építés 30 kilométeres szakaszon új nyomvonalon halad, egészen Ceglédbercelig, onnantól pedig az eddigi nyomvonal kiszélesítésével.     A felszólalók közösen elhelyezték az M4gyorsforgalmi út Üllő-Cegléd közötti szakaszának alapkövét. 


MTI

Utoljára frissítve: 2017-04-28 21:00:56

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>