. Ma Gedeon napja van.
Lehet, hogy jövőre távozik a Tesco Magyarországról?
2014-10-24 13:16:30
Lehet, hogy jövőre távozik a Tesco Magyarországról?

Lehet, hogy jövőre távozik a Tesco Magyarországról?

A Morgan Stanley pénzügyi csoport úgy véli, a Tesco esetében az a legvalószínűbb, hogy 2015. évi eladása esetén Thaiföld és Dél-Korea mellett Kelet-Európából vonulnak majd ki, így magyarországi üzleteit is bezárja.


Néhány külföldi ágazat eladása azért került szóba, mert tegnap távozott posztjáról Sir Richard Broadbent, a Tesco vezetője, miután bejelentette, hogy a vállalat eredménye több mint 90 százalékkal esett. A Morgan Stanley legutóbbi jelentésében azt javasolta, hogy a vállalat szabaduljon meg néhány külföldi áruházláncától. Jelezte: 40 százalék valószínűséggel ezt az áruházlánc kénytelen is lesz meglépni.

 

Miközben nőtt a magyarországi Tesco forgalma


A vállalatnak legalább fél évébe tellene felszámolni magyarországi áruházait, amire azért sem lenne oka, mert azok lényegesen kedvezőbb mutatókat értek el, mint hazájában, Angliában. Hozzánk hasonlóan jó eredménnyel Lengyelországban és a cseheknél teljesített a hipermarket-lánc, a régió vezető növekedését ez utóbbi ország mutatta fel.


A magyarországi forgalomnövekedés az augusztus végén záródott félévben 1 százalék volt a tavalyi azonos időszakhoz képest.

 

Európában a Tesco Magyarországon kívül csak Csehországban (+1,5 százalék) és Lengyelországban (+1 százalék) tudott elérni forgalombővülést. A legnagyobb mértékben, Írországban csökkent a féléves forgalma, 6,4 százalékkal.

 

Magyarországon tovább nőtt az online rendelések száma. A Tesco Online Bevásárlás Szolgáltatás tovább fejlődött Budapesten és vonzáskörzetében, valamint Szegeden és környékén, ami újabb munkahelyek teremtésére adott lehetőséget.

 

A helyi beszállítóktól származó termékek aránya tovább bővült, országos elérhetőséget biztosítva ezzel kisebb magyar vállalkozásoknak is.

 

1400 középiskolai- és egyetemi hallgatónak nyílt lehetősége arra, hogy részt vegyen a Tesco szakmai gyakorlatot biztosító programjában. A kormánnyal kötött stratégiai megállapodás szellemével is összhangban az első félévben 8600-an vettek részt készségfejlesztő tréningeken, és csaknem ezren szereztek OKJ-minősítésű szakképesítést.

 

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarketlánca és egyik legnagyobb brit befektetője. Több mint 20 000 magyar munkavállalót alkalmaz, és minden új áruház nyitásával átlagosan 100-300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat Magyarországon már több mint 200 áruházat nyitott, és piacvezetőként több mint hárommillió vásárlót szolgál ki minden héten. A Tesco mintegy 1500 magyar vállalkozással áll kapcsolatban, az élelmiszerválasztékában pedig 3200 saját márkás termék található, ennek nagyjából fele magyar termék.


Gyömrői Hírhatár/MTI

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-10-24 13:29:50

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>