. Ma Andrea napja van.
Ledobták az allergiabombát! – virít a parlagfű Gyömrő közepén
2020-08-25 15:56:19
Ledobták az allergiabombát! – virít a parlagfű Gyömrő közepén

Ledobták az allergiabombát! – virít a parlagfű Gyömrő közepén

A városgondnokság nemtörődömsége azonban olyan mélyre süllyedt, hogy immáron az Erzsébet telep központjában, az Eskü téri útkereszteződésben is virító parlagfűvel találkozhatnak a járókelők.

 

Mint ismeretes, az allergizáló virágnak csupán egy bimbója elég ahhoz, hogy jelentős mennyiségű szemirritáló pollent engedjen a levegőbe. A közterületeink közepén burjánzó virág sajnos egész városrészekben képes az allergiások életét megkeseríteni. A parlagfűvel sajnos nem csak az Erzsébet telepen, hanem az egész városban találkozhatunk. Olvasóink számoltak be róla, hogy a Tőzeges tó körül is találkoztak az egyébként hivatalból irtandó növénnyel.

 

 

A parlagfű azonban csak az egyik, bár kétségtelenül legzavaróbb tényező városunkban. Szintén olvasóink hívták fel a figyelmet, hogy akár a Táncsics út, akár a Szent István út, akár a vasútállomás környékén jár az ember, lépten-nyomon gazzal, kosszal, gazdátlansággal szembesül. Kivételt talán egyedül - tegyük hozzá porhintésként - a városközpont és a fürdőtó területe képez, ahova azutóbbi időkben számolatlanul öntötték a város pénzét. Az, hogy a köznyelv szerint a regnáló polgármester anyagi érdekeltségei jelentős mértékben kötődnek a belvárosi üzlet- és vendéglátóegységekhez, máris érthetőbbé teszi, hogy a városgondnokság miért-e területekre összpontosítja erejét, míg a többi településrészt elhanyagolja.

 

Ugyanakkor a gyömrőiek többsége  nem a belvárosban él és anyagi érdekeltségei sem kötik a városmaghoz, így joggal várják el, hogy valamennyi területen újra tisztaság és rendezettség jellemezze a nem is oly rég  még „ékszerdobozként” jellemzett városunkat. Javasoljuk olvasóinknak, járjanak ők is nyitott szemmel és ne hagyják szó nélkül a  város gazdátlanságát.

 

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>