. Ma Emőd napja van.
Környezet pusztításért, zsíros önkormányzati megbízás a jutalom
2013-07-05 09:13:47
Környezet pusztításért, zsíros önkormányzati megbízás a jutalom

Környezet pusztításért, zsíros önkormányzati megbízás a jutalom

Puff neki! Gyömrő polgármestere a helyi televízió önkormányzati félóra című műsorában elmondta, hogy mivel a Hírős kft nem szállítja el a zöld hulladékot ezért az önkormányzat megbízta azt a Kommunál plusz Kft. nevezetű céget, akit a Pest Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatósága. jogsértésen ért, mert engedély nélkül helyezett el gyömrői földeken szennyvíziszapot.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal határozatott hozott és a Kommunál Plusz Kft. engedély nélküli tevékenységét illetően, melyben a talajvédelmi bírság befizetésére és a jogellenes állapot 2013. Június 15-ig történő megszűntetésére kötelezte.

 

Gyenes Levente polgármestere továbbiakban elmondta a műsorban, hogy a zöld hulladékot a szennyvíziszappal fogják keverni. A cégnek már meg kellet volna kapnia az engedélyt, de ez még nem történt meg, mert árnyalja a képet, hogy közben egy helyi környezetvédelmi egyesület a (KIGYE) feljelentést tett a cég ellenen, mert szabálytalanul helyeztek el a szennyvíziszapot. A szabálytalan elhelyezés azt jelenti, hogy a cég magánterületekre, engedély nélkül, ellenőrizetlen mennyiségben terített ki kezeletlen szennyvíziszapot, olyan földekre is melynek tulajdonosai nem járultak hozzá. Ezért most felügyeleti eljárás alá vonták a céget, ez egy kicsit bonyolítja a képet. Azonban reméli, ez nem fogja hosszú ideig igénybe venni a hatóság figyelmét és munkáját és megkapja a cég az engedélyeket.

 

Mit is jelent ez kedves gyömrői és üllői lakosok? Gyömrő város vezetése szemet huny a környezetünket pusztító cég tevékenysége felett. Elvárható lett volna egy felelősen gondolkodó és a környezetünkre valamit is adó választott városvezetéstől, hogy egy ilyen céggel, mint a Kommunál Plusz Kft. azonnal felbontja a megbízási szerződést és nem egy újabb megbízással pántlikázza ki.

 

A polgármester nyilatkozata után, már nem csodálkozni azon, hogy a KIGYE hiába fordult panasszal és kért vizsgálatot Gyömrő Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalától arról, hogy kerülhetett tonna számra a gyömrői szennyvíztelepről a közeli földekre szennyvíziszap. Az egyesület a vizsgálat eredményét hiába várta, választ a város vezetésétől kérdéseire nem kapott, ezért a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordul panasszal.

 

 Gyömrő polgármesterét nem zavarja a Mánya-rét és környékéről szétáradó elviselhetetlen szag. A terület egy természeti érték és közvetlen környékére továbbra is fekáliát fognak szétteríteni, ha rajta múlik. Gyömrő és környékén továbbra is terjengeni fog a bűz az aranysárga döglegyeknek pedig kiváló otthona lesz.

 

A város lakói kiemelkedően magas csatorna díjat fizetnek, mely magában foglalja a szennyvíziszap deponálását (lerakását) is, mely lényegesen többe kerül, mint a szomszéd földekre való szétterítés. Cserébe szagolhatják továbbra is azt az irdatlan bűzt. A szemétdíjat nem csökkentették, pedig a zöldhulladék elszállítása hónapok óta szünetel a városban. A polgármester a környezetvédelem nagy barátjának feltüntetve magát, így ezzel a megalkuvó ostoba ötlettel próbálja a kiesett zöldhulladék elszállítását pótolni.

 

PJ

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-07-05 09:14:07

További híreink
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
Gyömrő Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve a 2020. évre is kiírja a felsőoktatási hallgatók, illetve a felsőoktatási tanulmányokat ke...
2019-10-09 19:17:38, Hírek, Kultúra Bővebben
Az aradi vértanúkra emlékezik Gyömrő október 6-án
Gyömrőn is megemlékezést tartanak október 6-án, vasárnap, az aradi vértanúk emléknapján. Az ünnepség 18 órakor kezdődik az Eskü téren. Gyömrő Város Önkormányzata tisztele...
2019-10-04 11:54:48, Hírek, Kultúra Bővebben
Fókuszban a klímaváltozás - előadás Gyömrőn
Klímaváltozás: az emberiség legégetőbb problémája. Most még van lehetőségünk, hogy változtassunk a jövőnkön.
2019-09-30 19:27:13, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mikor valaki úgy dönt, hogy beruház egy igazán drága és első osztályú telefonra, akkor az is eszébe jut, hogy ...
Bővebben >>