. Ma Renáta napja van.
Környezet pusztításért, zsíros önkormányzati megbízás a jutalom
2013-07-05 09:13:47
Környezet pusztításért, zsíros önkormányzati megbízás a jutalom

Környezet pusztításért, zsíros önkormányzati megbízás a jutalom

Puff neki! Gyömrő polgármestere a helyi televízió önkormányzati félóra című műsorában elmondta, hogy mivel a Hírős kft nem szállítja el a zöld hulladékot ezért az önkormányzat megbízta azt a Kommunál plusz Kft. nevezetű céget, akit a Pest Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatósága. jogsértésen ért, mert engedély nélkül helyezett el gyömrői földeken szennyvíziszapot.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal határozatott hozott és a Kommunál Plusz Kft. engedély nélküli tevékenységét illetően, melyben a talajvédelmi bírság befizetésére és a jogellenes állapot 2013. Június 15-ig történő megszűntetésére kötelezte.

 

Gyenes Levente polgármestere továbbiakban elmondta a műsorban, hogy a zöld hulladékot a szennyvíziszappal fogják keverni. A cégnek már meg kellet volna kapnia az engedélyt, de ez még nem történt meg, mert árnyalja a képet, hogy közben egy helyi környezetvédelmi egyesület a (KIGYE) feljelentést tett a cég ellenen, mert szabálytalanul helyeztek el a szennyvíziszapot. A szabálytalan elhelyezés azt jelenti, hogy a cég magánterületekre, engedély nélkül, ellenőrizetlen mennyiségben terített ki kezeletlen szennyvíziszapot, olyan földekre is melynek tulajdonosai nem járultak hozzá. Ezért most felügyeleti eljárás alá vonták a céget, ez egy kicsit bonyolítja a képet. Azonban reméli, ez nem fogja hosszú ideig igénybe venni a hatóság figyelmét és munkáját és megkapja a cég az engedélyeket.

 

Mit is jelent ez kedves gyömrői és üllői lakosok? Gyömrő város vezetése szemet huny a környezetünket pusztító cég tevékenysége felett. Elvárható lett volna egy felelősen gondolkodó és a környezetünkre valamit is adó választott városvezetéstől, hogy egy ilyen céggel, mint a Kommunál Plusz Kft. azonnal felbontja a megbízási szerződést és nem egy újabb megbízással pántlikázza ki.

 

A polgármester nyilatkozata után, már nem csodálkozni azon, hogy a KIGYE hiába fordult panasszal és kért vizsgálatot Gyömrő Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalától arról, hogy kerülhetett tonna számra a gyömrői szennyvíztelepről a közeli földekre szennyvíziszap. Az egyesület a vizsgálat eredményét hiába várta, választ a város vezetésétől kérdéseire nem kapott, ezért a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordul panasszal.

 

 Gyömrő polgármesterét nem zavarja a Mánya-rét és környékéről szétáradó elviselhetetlen szag. A terület egy természeti érték és közvetlen környékére továbbra is fekáliát fognak szétteríteni, ha rajta múlik. Gyömrő és környékén továbbra is terjengeni fog a bűz az aranysárga döglegyeknek pedig kiváló otthona lesz.

 

A város lakói kiemelkedően magas csatorna díjat fizetnek, mely magában foglalja a szennyvíziszap deponálását (lerakását) is, mely lényegesen többe kerül, mint a szomszéd földekre való szétterítés. Cserébe szagolhatják továbbra is azt az irdatlan bűzt. A szemétdíjat nem csökkentették, pedig a zöldhulladék elszállítása hónapok óta szünetel a városban. A polgármester a környezetvédelem nagy barátjának feltüntetve magát, így ezzel a megalkuvó ostoba ötlettel próbálja a kiesett zöldhulladék elszállítását pótolni.

 

PJ

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-07-05 09:14:07

További híreink
Döbbenet: a híres magyar topmodell hajtott szándékosan a vonat elé Nyúlnál
Szőnyi Ildikó, a '80-as évek szépséges magyar topmodellje az áldozata a Nyúlnál történt vasúti balesetnek. Az ismert manöken szándékosan hajtott a vonat elé.
2022-08-31 17:14:06, Hírek, Kultúra Bővebben
Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron
Miközben az ingatlanárak régen látott hullámvasúton száguldoznak, a hosszútávon megbízható raktárterek kiszámítható jövőt biztosítanak.
2022-08-04 17:22:10, Hírek, Kultúra Bővebben
Meghalt egy stábtag a Nyerő Páros forgatásán
Nem tudták már megmenteni az életét.
2022-06-28 15:40:12, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg Európai Uniós támogatás segítségével.
Bővebben >>